Nykyään Chelseaa edustava espanjalaistähti Cesc Fabregas teki 16-vuotiaana ison päätöksen, kun hän lähti kasvattajaseurastaan Barcelonasta Arsenaliin.

Fabregas, 30, vietti Arsenalissa kahdeksan kautta, kunnes hän palasi Barcelonaan. Lontoossa hänestä kasvoi yksi Valioliigan ja maailman johtavista keskikenttäpelaajista.

Maailmanmestaruuden ja kaksi Euroopan mestaruutta urallaan voittanut Fabregas oli jo Barcelonassa iso lupaus, mutta hän ei itse ole varma, olisiko hän noussut supertähdeksi Kataloniassa. Kilpailu Barcelonan La Masia -akatemiassa oli äärimmäisen kovaa.

Arsenalin manageri Arsene Wenger oli kuitenkin iskenyt silmänsä juurikin nuoreen Fabregasiin.

– Näin Arsene Wengerin odottamassa minua (Barcelonan harjoituskeskuksessa). Hän oli tullut lomaltaan vain nähdääkseen minut. Ajattelin, että ”mitä olen tehnyt?”, kertoi Fabregas BBC:n haastattelussa.

– Hän teki minusta tarjouksen ja teki hyvin selväksi, että hän halusi minun harjoittelevan Arsenalin ykkösjoukkueen kanssa periaatteessa ensimmäisestä päivästäni lähtien.

– En aio valehdella. Se oli vaikea päätös mutta fantastinen mahdollisuus. Barcelonassa oli niin vaikeaa, ja siellä oli sellaisia pelaajia kuin (Andres) Iniesta, ja edes hän ei niihin aikoihin päässyt ykkösjoukkueeseen, vaikka hän oli ”se seuraava iso pelaaja”.