Viime EM-kisoissa Ranskassa nähtiin todella valitettavia tappeluita Venäjän ja Englannin maajoukkueiden kannattajien välillä. Sitä ei missään nimessä haluta nähdä ensi kesän MM-turnauksessa Venäjällä.

Igor Karzov Venäjän matkailuneuvonnasta (Visit Russia) kertoi, ettei englantilaisen jalkapallokannattajien turvallisuutta voida taata, jos he ovat todella päissään.

– Brittifanit rakastavat juoda paljon, tiedämme sen, enkä voi taata turvallisuutta, jos fanit ovat totella humalassa ja hyökkääviä.

– Emme voi taata, että kaikki menee hyvin siinä tapauksessa. Suosittelen, ettei joisi liikaa, kun on Venäjällä. Se on ihan ok, että juo yhden oluen ennen peliä tai pelin jälkeen, Karzov sanoi Guardianille.

Venäjällä panostetaan paljon turvallisuuteen. Jalkapallohuligaanien lisäksi Venäjällä varaudutaan myös terroristi-iskuihin. Humalassa heiluminen ei ole suotavaa Karzovin mukaan.

– Turvallisuusviranomaiset pitävät korkealla tasolla kontrollia Venäjällä, joten he pyrkivät pitämään huolta siitä, etteivät ihmiset ole liian humalassa. He aikovat valvoa ja kontrolloida sitä. He rajoittavat alkoholin käyttöä välttääkseen konflikteja. Poliisi pitää huolta, että kaikki sujuu hyvin, Karzov kertoi.