Huuhkajien maalivahti Lukas Hradeckylla kulkee. Arvostettu saksalaislehti Kicker valitsi marraskuussa 28 vuotta täyttävän turkulaisen viikonlopun bundesliigakierroksen parhaaksi pelaajaksi, ja antoi Hradeckylle arvosanan 1,0 – eli siis parhaan mahdollinen.

Hradecky pelasti joukkueelleen Eintracht Frankfurtille kolme pistettä, eikä kierroksen pelaajaksi valitseminen vaatinut tällä kertaa edes nollapeliä. Eintracht kaatoi Werder Bremenin maalein 2-1. Ainoa pelaaja, joka Hradeckyn onnistui ohittamaan, oli ensimmäisen bundesliigamaalinsa tehnyt maajoukkuekaveri Niklas Moisander.

Kicker kertaa, kuinka Hradecky suoritti ensimmäisellä puoliajalla peräti neljä huippupelastusta, joista kolme avausjakson viimeisellä viisiminuuttisella.

– Ilman Lukasta olisimme lähteneet takuulla tauolle 1-3 -tappioasemassa, Frankfurtin valmentaja Niko Kovac kommentoi pelin jälkeen (taukotilanne oli 1-1).

Kickerin mukaan ne Hradeckyn kriitikot, jotka pitivät kovaa ääntä kesällä epäonnistuneiden jatkosopimusneuvottelujen takia, ovat nyt vaienneet. Lehti myös kertoo, kuinka Hradecky oli toden totta ottelunjälkeisen vapaailtaoluensa ansainnut. Kuvan suomalaisen nautiskelusta latasi Twitter-tililleen maineikas joukkuetoveri Kevin-Prince Boateng.

Prince Boateng

@KPBofficial
Great win again tonight...these 2 tonight 🔥🔥🔥🔥 #sebastianhaller #lukashradecky 🙌🏾🙌🏾🙌🏾

Hyväntuulinen Hradecky oli esitellyt huumorintajuaan pelinjälkeisessä Kickerin haastattelussa. Vai mitä mieltä olette ”Luken vastauksesta” kysymykseen siitä, mikä hänen loistotorjuntojensa takana piili?

– Puolet on refleksejä, puolet onnea ja kolmas puolikas on suljetut silmät.

Hradeckylta tiedusteltiin myös, mikä hänen mielestään selittää neljä maalia tällä kaudella tehneen Ante Rebicin kohentunutta virettä.

– Antesta on tullut parempi pelaaja. Hän tekee harjoituksissa jatkuvasti maaleja. En tiedä, tekeekö hän jotain toisin. Ehkä hän elää terveellisemmin?

– Voi olla, että Ante juo vähemmän olutta, mutta itse asiassa olutta juomalla tulee vain paremmaksi pelaajaksi. Minullakin on jo jano. Vielä pari kysymystä ja sitten juon, Hradecky virnuili.

Kolmatta kauttaan Eintracht Frankfurtissa pelaava Hradecky on torjunut kaikissa seuransa otteluissa tällä kaudella. 11 bundesliigamatsissa suomalaisen selän taakse on tehty 11 maalia, ja Eintracht on hienosti sarjassa sijalla seitsemän.

Suomalaisen kauden Kicker-arvosanojen keskiarvo on mainio 2,68. Parempi keskiarvo on bundesliigavahdeista vain Hoffenheimin Oliver Baumannilla ja Leipzigin Peter Gulacsilla.