Italia sittenkin MM-kisoihin 2018? Tällaisesta spekulaatiosta on innostunut ainakin italialaislehdistö arvovaltaista Corriere Dello Sportia myöten.

Miten tällainen mahdollisuus voisi sitten aueta? No, tietysti siten, että jonkun kisoihin jo selvinneen maan osallistuminen syystä tai toisesta estyisi. Ja tällainen kysymysmerkki on nostettu esiin kisoihin 36 vuoden tauon jälkeen selvinneen Perun kohdalla.

Mistä sitten on kyse? On hyvin tiedossa, että FIFA ei hyväksy sitä, että maan poliittinen johto puuttuu voimakkaasti maan jalkapalloliiton päätöksentekoon. Nyt kuitenkin perulainen kongressiedustaja Paloma Noceda teki kongressissa lakiesityksen, joka rajoittaisi Perun jalkapalloliiton autonomiaa ja siirtäisi päätäntävaltaa maan keskushallinnolle.

– FIFA voi ollakin huolissaan, mutta meidän täytyy tehdä tarpeellisia toimia perulaisen urheilun hyväksi, Noceda kommentoi esitystään.

FIFA:n säännöissä määritellään, että jos jokin kisoihin selviytynyt maa vetäytyy tai jätetään ulos kisoista, FIFA:n järjestelykomitea päättää mahdollisesta korvaavasta maasta. Neljä kertaa maailmanmestaruuden voittaneessa Italiassa luonnollisesti uskotaan, että se olisi yksi suosikeista aukeavalle paikalle, oltuaan viimeksi vuonna 1958 kisoista sivussa. Toinen vahva ehdokas olisi luonnollisesti Etelä-Amerikan karsinnan kuudes, kaksi viimeistä Copa Américaa voittanut Chile.

Asiasta kertoneen perulaisen Libero-lehden mukaan Nocedan oman puolueen enemmistö tukee esitystä, mutta muista puolueista tuleva kannatus ei ole riittävää. Siksi lakimuutoksen toteutuminen ja Perun kisapaikan evääminen vaikuttaa tässä vaiheessa joka tapauksessa hyvin epätodennäköiseltä skenaariolta.

MARCA

@marca
¡Ojo! Italia o Chile podrían reemplazar a Perú en el Mundial de Rusia trib.al/I8ZqzcP