Vuodesta 2003 jaettu Golden Foot, eli Kultainen kenkä, palkinto luovutettiin tiistaina FC Porton maalivahti Iker Casillasille. Kultaisen kengän voi voittaa yli 29-vuotias urallaan ansioitunut pelaaja. Palkinnossa korostetaan pelaajan persoonaa ja menestystä niin yksilönä kuin osana joukkuetta.

Casillas nappasi palkinnon ohi muun muassa Lionel Messin, Cristiano Ronaldon sekä hiljattain lopettaneen Andrea Pirlon. Casillas on joutunut Portossa vaihtopenkille, mutta mies ei ole vielä lopettamassa uraansa, vaan haluaa panna kolleegaansa Gianluigi Buffonia paremmaksi. Buffon voitti viime vuonna Kultaisen kengän.

– Jos Buffon lopettaa 40-vuotiaana, aion yrittää ja lopettaa vuoden hänen jälkeensä. Joten voisin saada vuoden pidemmän uran kuin hänellä, Casillas vitsaili Omnisportin haastattelussa ja vakavoitui:

– Ilmeisesti hän on miettinyt päätöstä, mutta toivon, että hän harkitsee vielä uudelleen sitä, koska jalkapallo tarvitsee hänen kaltaisia pelaajia, Casillas kehui.

Casillas niitti menestystä Real Madridissa, jossa hän pelasi koko uransa ennen siirtymistä Portoon. Casillas oli Madridissa pidetty kapteeni. Casillasilta kysyttiin myös Real Madridin tämänhetkisestä tilanteesta.

– Pettymykset tekee hänestä (päävalmentaja Zinédine Zidanesta) vain vahvemman. Kaikki odottavat Realilta virheitä, mutta tämä seura on voittanut kaksi kertaa peräkkäin Mestarien liigan, eikä kukaan pystynyt samaan aiemmin.

– Joten tällä hetkellä he eivät ole parhaassa kunnossa La Ligassa ja he ovat hävinneet Tottenhamille, mutta meidän täytyy odottaa. Paljon on pelejä vielä jäljellä La Ligassa ja sama juttu Mestarien liigassa. Kaikki tullaan ratkaisemaan helmikuussa, Casillas puhui.

Kultaisen kengän on aiemmin voittanut muun muassa Zlatan Ibrahimović, Samuel Eto’o, Ryan Giggs, Francesco Totti sekä Andrés Iniesta. Messi tai Ronaldo eivät ole tätä kunnianosoitusta vielä voittaneet. Kunnianosoituksen voi voittaa vain kerran urallaan ja jokaisen voittajan jalanjälki ikuistetaan Monacossa sijaitsevalle ”Mestareiden kävelykadulle”.