Johan siinä kuusi vuotta meni! – Huuhkajat tykitti vihdoin maaleja Viroa vastaan

© Kuva: Juha Tamminen
Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!

Viro oli vastaantulija torstaisessa harjoitusmaaottelussa Helsingissä. Suomi kaatoi Viron viileässä syyskelissä maalein 3-0.

Tulos oli komea, mutta ennenkaikkea harvinaista herkkua Suomen A-maajoukkueelle. Edellisen kerran Suomi teki nimittäin kotonaan vähintään kolme osumaa vuonna 2011 syyskuussa Moldovaa vastaan. Silloin lukemat olivat 4-1.

Toisaalta ei Suomi ole maaleilla mättänyt muutenkaan viime vuosina. Edellisen kerran Huuhkajat onnistui kolmesti maalinteossa syyskuussa 2014, jolloin Färsaaret kaatuivat vieraskentällä 3-1.

Robin Lod oli iskussa Viroa vastaan. Panathinaikosin hyökkäävä keskikenttäpelaaja vastasi Suomen 2-0- sekä 3-0-osumista. Lod pelasi muutenkin vahvan ottelun. Avausmaalin teki kovaa jälkeä maajoukkuepaidassa tekevä Pyry Soiri, joka myös alusti upeasti Lodin ensimmäisen osuman. Soiri on pelannut nyt Huuhkajissa kolmessa ottelussa, joissa hän on tehnyt kaksi maalia ja antanut kaksi maaliin johtanutta syöttöä.

Suomen maalissa nollapelin pelasi tanskalaisen AC Horsensin ykkösvahti Jesse Joronen, joka käytti näyttöpaikkansa loistavasti. Huuhkajien ykkösvahti Lukas Hradecky oli tällä kertaa huilivuorossa.

Suomi antoi peliaikaa mahdollisimman monelle pelaajalle, sillä vaihtoja nähtiin peräti kuusi. Debyytin maajoukkuepaidassa pelannut Glen Kamara esiintyi myös edukseen keskikentän pohjalla.

Championshipissä viikkokierros! Hyödynnä riskitön veto tai talletusbonus!
Edellinen artikkeliPiiri pieni pyörii – Entinen huipputoppari palaa Kiinan valtaseuran päävalmentajaksi
Seuraava artikkeliÁlvaro Morata paljasti Zinédine Zidanen viimeiset sanat ennen siirtoa Chelseaan