RoPS kertoi tiistaina pestanneensa Toni Koskelan apuvalmentajaksi Pasi Tuutin. Lisäksi Tuutti aloittaa RoPS:n junioripuolen valmennuspäällikkönä. Rovaniemellä tehdään tällä hetkellä ensiluokkaista työtä.

Miksikö?

Ensinnäkin

Viimeisimpänä osoituksen hyvästä työstä on ollut Timo Stavitskin vierailut FC Barcelonassa.

RoPS teki selkeän suunnitelman jo Juha Malisen aikana siitä, että seura aikoo panostaa juniorityöhön ja tarkoituksena olisi olla jatkossa omavaraisempi pelaajatuotannossa. Lisäksi RoPS on haalinut muun muassa pääkaupunkiseudulta nuoria ja lupaavia pelaajia Rovaniemelle kehittymään jalkapalloilijoina. Se on myös tuottanut hedelmää ja rahaa kassaan siirtosummien muodossa. Esimerkkinä Robert Taylorin siirto AIK:hon seurahistorian yhtenä merkittävimpänä siirtona.

Viimeisimpänä osoituksena hyvästä työstä on ollut Timo Stavitskin vierailut FC Barcelonassa. Vaikka Stavitski ei koskaan siirtyisi Barcelonaan, on mies mennyt selvästi eteenpäin Rovaniemellä ja saanut mahdollisuuden todistaa tasonsa Veikkausliigassa.

Lue Stavitskin Barcelona-ajasta tästä.

RoPS:lle on muodostunut oma identiteetti, jonka pohjalta asioita tehdään. RoPS haluaa jalostaa nuorista pelaajista valmiita ottamaan seuraava askel urallaan esimerkiksi ulkomailla. Kaukana ovat ne ajat, kun Rovaniemelle tuotiin pelaajia ympäri maailman, eikä pelaajien tasosta voinut olla aina kovinkaan vakuuttunut.

RoPS ei lähtenyt kaivamaan puhelinluettelosta esimerkiksi Shefki Kuqin tai Antti Muurisen numeroa, kun seuraavaa päävalmentajaa haettiin.

Toiseksi

Nyt RoPS:n luoma identiteeti ohjaa koko seuran tekemistä. Malinen siirtyi seuran peräsimestä nuorten maajoukkueen päävalmentajaksi. Sekin on jo itsessään osoitus siitä, että identiteetti on ohjannut RoPS:n tekemistä viime vuosina. Palloliitossa katsotaan, että Malinen on tehnyt hyvää työtä nimenomaan nuorten pelaajien kanssa.

Mitä sitten tapahtui, kun Malinen lähti? RoPS ei lähtenyt kaivamaan puhelinluettelosta esimerkiksi Shefki Kuqin tai Antti Muurisen numeroa, kun seuraavaa päävalmentajaa haettiin. Rovaniemellä mietittiin sitä, kuka oikeasti olisi oikea mies ohjaamaan seuran identiteetin mukaisesti nuoria pelaajia eteenpäin urallaan.

Klubi 04:ssa nuorien pelaajien kanssa työskennellyt Toni Koskela palkattiin pääsarjatasolla mitättömillä päävalmentajanäytöillä Rovaniemelle. Uhkarohkea tempaus, mutta täysin linjassa seuran identiteetin kanssa.

Viimeisimpänä kiinnityksenä Pasi Tuutti liittyy RoPS valmennusryhmään. Tuutti siirtyy Rovaniemelle Ilveksestä, jossa hän työskenteli talenttivalmentajana. Ilveksessä tehdään vahvaa juniorityötä ja edustusjoukkueessa on ollut hyvin paljon samoja ajatusmalleja kuin nykyisin RoPS:ssa.

Bingotoiminnan romahtaminen saattoi olla omalla tapaa lottovoitto RoPS:lle, koska ainakin tällä hetkellä seura ei mieti huomista vaan jo ensi viikkoa.

– Viime vuosina Ilveksen juniorityö on mennyt paljon eteenpäin, ja siinä tarinassa Pasilla on ollut tärkeä rooli, päävalmentaja Koskela kommentoi Tuutin nimitystä RoPS:n tiedotteessa.

Tällä hetkellä RoPS:n toiminta on loogista ja se perustuu identiteettin, jonka pohjalta ratkaisut tehdään. Bingotoiminnan romahtaminen saattoi olla omalla tapaa lottovoitto RoPS:lle, koska ainakin tällä hetkellä seura ei mieti huomista vaan jo ensi viikkoa.