Italian Serie A:han täksi kaudeksi noussut Benevento on aloittanut urakkansa maan pääsarjassa katastrofaalisesti.

Benevento on 12 kierroksen jälkeen sarjassa viimeisenä ilman pisteen pistettä, eli joukkue on hävinnyt kaikki ottelunsa.

Yhdeksännen kierroksen jälkeen Beneventosta tuli Serie A:n historian ensimmäinen joukkue, joka on hävinnyt yhdeksän ensimmäistä otteluaan.

Seuraavalla kierroksella Beneventolla on mahdollisuus napata myös kansainvälinen ennätys nimiinsä. Jos Benevento häviää ensi viikon sunnuntaina kotiottelunsa Sassuoloa vastaan, siitä tulee ensimmäinen joukkue Euroopan viiden huippusarjan (Englanti, Italia, Saksa, Espanja, Ranska) historiassa, joka on hävinnyt kauden 13 ensimmäistä sarjapeliään.

Benevento jakaa tällä hetkellä ennätyksen kauden 1930-31 Manchester Unitedin kanssa. Tuolloin Unitedin kausi alkoi 12 tappiolla ja päättyi putoamiseen alemmalle sarjaportaalle.

Italialaisjoukkueella on jo nyt edessään iso työ, mikäli se mielii välttää tippumisen Serie B:hen. Benevento on kahdeksan pisteen päässä putoamisviivasta ja sen maaliero on 26 pykälää pakkasen puolella.

Serie A:n viime kauden jumbojoukkue Pescara onnistui keräämään sesongin aikana vain 18 pistettä, joka on sarjan kaikkien aikojen alhaisin pistemäärä.

Beneventon on käännettävä kurssinsa pikaisesti, jos se haluaa yltää edes Pescaran asettaman riman yli.