Suomen A-maajoukkueen pitkäaikainen kapteeni Niklas Moisander kertoi maanantaina, että lopettaa uransa Huuhkajissa. Suomen entinen päävalmentaja Mixu Paatelainen ymmärtää hyvin Moisanderin päätöstä.

Moisander, 32, kertoi päällimmäisinä syinä olevan viime vuosien loukkaantumiset sekä sen, että hän haluaa viettää enemmän aikaa perheen kanssa. Lisäksi Moisander piti maajoukkuereissuja suurina rasituksina keholle.

Lue Moisanderin kommentit lopettamisesta tästä.

– Henkilökohtaisesti ymmärrän hyvin hänen päätöksensä. Hänellä on perhettä ja ikääkin alkaa olla. Tätä kautta Nikke voi pidentää seurajoukkueuraansa. Kun tulee 30 vuotta täyteen, levon merkitys kasvaa, Paatelainen sanoi Valioliiga.comille.

– Nykytahdilla ainoa tarjolla oleva lepo on periaatteessa silloin, kun on maajoukkuetauko. Silloin saa muutaman päivän olla perheen kanssa, ladata akkuja ja laittaa paikkoja kuntoon.

Paatelainen kertoi päättäneensä maajoukkueuran lähes samanikäisenä kuin Moisander ja pitkälti samoista syistä.

– Maajoukkuekeikat ovat kuitenkin raskaita. Paljon matkustamista ja pari peliä lyhyen ajan sisään. Itse tein saman päätöksen oikeastaan samassa iässä ja samassa uran vaiheessa kuin Nikke nyt. Ei kysymys ollut minullakaan siitä, ettei kiinnostanut edustaa Suomea. Järkisyyt johtivat päätökseen. Olen ihan varma, että Niken motiivit ovat samat.

Lue myös Joel Pohjanpalon kolumni Moisanderin lopettamispäätökseen liittyen tästä.

Paatelaisen mukaan Moisander tuli päätöksensä kanssa ulos oikeaan aikaan. Seuraaviin maaotteluihin on vielä reilusti aikaa ja nykyisellä päävalmentajalla Markku Kanervalla on aikaa miettiä Moisanderin paikkaajaa.

– Ajankohta oli ihan oikea. Näin hän antaa ”Rive” Kanervalle hyvin aikaa miettiä ratkaisuja, joilla hän Niken pelillisen panoksen korvaa. Hänen kokemuksensa korvaaminen on tietysti vaikeampaa, mutta nyt on aikaa senkin ratkaisemiseen, Paatelainen kertoi.

Voit lukea lisää Moisanderin lopettamispäätöksestä täältä.