Roman Eremenko antoi vuosi sitten positiivisen doping-näytteen ennen Mestarien liigan ottelua Bayer Leverkusenia vastaan. Kokaiinista kärynnyt Eremenko määrättiin kahden vuoden kilpailukieltoon.

Suomen A-maajoukkueen päävalmentaja Markku Kanerva muisteli tapahtunutta MTV Sportille. Kanerva sai kuulla doping-epäilystä juuri ennen Kroatia-ottelua. Asiasta uutisoi silloin MTV Srpot.

– Se tapahtui kuusi tuntia ennen peliä. Aluksi sitä mietti, että tämä on joku vitsi, eihän tämä voi pitää paikkaansa. Sitten kun totuus valkeni, niin siinä meni vähän suunnitelmat uusiksi. Totta kai ”Roma” on laatupelaaja ja ikävä ennen kaikkea hänen kannaltaan, Kanerva kertoi Tulosruudussa.

Eremenko vapautuu kilpailukiellosta vuoden päästä. Kanerva toivoo, että Eremenko olisi vielä halukas pelaamaan Huuhkajissa. Eremenko on vuoden päästä 31-vuotias, joten pelivuosia on yhä edessä, jos mies vain itse haluaa.

– Rangaistuksen pitää olla tuntuva. Doping pitää saada pois urheilusta. Toivottavasti hän pitää itsensä kunnossa. Katsotaan tilanne sitten kun kielto on kärsitty, että missä kunnossa hän on ja mikä on halukkuus edustaa Huuhkajia. Toivottavasti sitä halua löytyy. Uskon, että ”Romalla” on jatkossa käyttöä, Kanerva sanoi.