Alexei Eremenko kertoi Österbottens Tidningin haastattelussa Roman Eremenkon nykyisestä tilanteesta. Roman Eremenko kärsii yhä kaksivuotista pelikieltoaan annettuaan positiivisen doping-näytteen, josta löytyi kokaiinia ja sen aineenvaihduntatuotteita.

Eremenkon pelikielto päättyy ensi vuoden lokakuussa, mutta hän saa aloittaa harjoittelun seurajoukkueen mukana kaksi kuukautta ennen kilpailukiellon päättymistä.

– Hän on hyvässä kunnossa ja nyt hänellä on ollut enemmän aikaa perheelleen. Hän aikoo palata jalkapallon pariin ja hän saa aloittaa harjoittelun joukkueen kanssa ensi syksynä, isä-Eremenko kertoi ÖT:lle.

Alexei Eremenkon mukaan mikään seura ei ole vielä ollut yhteydessä Romaniin mahdollisen sopimuksen merkeissä. Suomen A-maajoukkue aloittaa ensi syksynä seuraavat EM-karsinnat ja päävalmentaja Markku Kanerva kertoi aiemmin MTV Sportille, että maajoukkueen ovi on avoinna Eremenkolle, lue lisää tästä.

Isä-Eremenko ei vielä osannut sanoa, mitä Roman aikoo maajoukkueen suhteen tehdä.

– Siitä emme ole keskustelleet. Lähes jokaisen maajoukkueessa koetun tappion jälkeen hän on ollut niin pettynyt, että on sanonut sen olleen viimeinen kerta, mutta aina hän on tullut takaisin, Alexei Eremenko kertoi nauraen.