Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkue jäi 2-2 -tasapeliin EM-karsintaottelussa Georgian vieraana. Ottelu oli Pikkuhuuhkajien ensimmäinen Juha Malisen ohjauksessa.

Suomi siirtyi johtoon jo ottelun 9. peliminuutilla. Kaan Kairisen antama kulmapotku leijaili koko puolustuksen yli ja Benjamin Källman sai laittaa takatolpalta jalallaan rauhassa pallon maaliin. Maalin siis alusti Inter Turun kasvatti ja viimeisteli Interin nykyinen kärkimies. Georgian staattinen puolustus ei tilanteessa vakuuttanut.

Vaikka Suomi oli aloittanut pelin terävästi, siirtyi ote maalin jälkeen isännille. Tolppien välissä Hugo Keto sai venyä parhaimpaansa. Arsenal-vahti esitti muun muassa hyvän jalkatorjunnan georgialaisen läpiajosta sekä tuuppasi tulisen kaukolaukauksen kulmapotkuksi.

Tauolle mentiin Suomen 1-0 -johdossa, mutta ottelua hallinneen osapuolen Georgian painostus jatkui. Kun toista puoliaikaa oli pelattu 14 minuuttia, Georgia sai hallinnastaan myös palkintonsa. Giorgi Beridzen heppoinen kuti rangaistusalueen rajalta vieri pelaajaruuhkan takaa alanurkkaan, eivätkä sen kummemmin Juho Pirttijoki kuin maalivahti Ketokaan näyttäneet tilanteessa hyviltä.

Suomi siirtyi kuitenkin 83. peliminuutilla uudestaan johtoon. Juuri vaihdosta kentälle tullut Iiro Järvinen eteni määrätietoisesti kohti maalia ja laukoi painokkaasti reilusta 20 metristä. Georgian maalivahti sylki kudin eteensä ja Benjamin Källman ehti ensimmäisenä paluupalloon: 2-0.

Georgialaisten päät eivät kuitenkaan painuneet, vaan kolme minuuttia myöhemmin isännät nousivat tasoihin. Matala keskitys löysi maalin edustalta Roman Tchaturian, joka ohjasi Pirttijoen vierestä pallon maaliin.

Vaikka Suomi menettikin kahteen otteeseen johtoasemansa, ei loppunumeroihin 2-2 voi sikäli järin tyytymätön olla, että Georgia oli rehellisyyden nimissä ottelun dominoivampi osapuoli. Vain kotijoukkueen paikoin todella huonot viimeistely-yritykset pitivät Suomen voittotoiveet elossa.

Sen peli ilman muuta osoitti, että Juha Malisella riittää Pikkuhuuhkajien kanssa vielä paljon työsarkaa, sillä valmista peli ei missään tapauksessa ollut.

Suomella on neljän ottelun jälkeen karsintalohkossaan 3 pistettä. Puhtaalla pelillä lohkoa johtava Tanska on karannut jo yhdeksän pisteen päähän ja Puolakin on liukenemassa turhan kauas. EM-kisahaaveet vaikuttavat siis jo tässä vaiheessa melko ohuilta.