Ilves sijoittui kuluneella kaudella Veikkausliigassa kolmanneksi. Se tietää ensi kaudella Eurooppa-liigan karsintoja ja Ilveksen palaamista euro-kentille 27 vuoden jälkeen. Paikallislehti Tamperelainen tietää kertoa, että myös seuran budjetti kasvaa ensi kaudella.

Ilveksen budjetti oli noin 900 000 euroa viime kaudella ja lehti tietää kertoa, että se nousisi ensi kaudella noin 1,1 miljoonaan euroon. Euro-peleistä voi tulla kahisevaa enemmänkin, mutta varmuudella tulee jo iso summa pelkästään ensimmäisestä karsintakierroksesta.

– Jokainen kierros tuo seuralle 200 000 euroa. Sillä voi tietysti ostaa pelaajiakin, mutta myös kehittää kenttiä. Ilveksen pitkän tähtäimen suunnitelma on oma halli, tämä auttaa sitäkin tavoitetta, Ilveksen päävalmentaja Jarkko Wiss sanoi Tamperelaiselle.

Ilves menettää varmuudella kolme tähteään, kun Reuben Ayarna sekä Paul Emile Tendeng siirtyivät SJK:hon ja Veikkausliigan maalikuninkuuden vienyt Tuco lähti HJK:hon. Wiss ei ole silti huolissaan, sillä imua on myös Ilveksen suuntaan.

– Tunkua on, ja voimme valikoida entistä paremmin meille tulevat pelaajat. Nyt asetelma on kääntynyt jopa niin, että jotkut nuoret pelaajat hakeutuvat muualle kuin Ilvekseen, koska eivät ole varmoja onko meiltä realistista saada peliaikaa, Wiss kertoi.

Lue Tamperelaisen juttu tästä linkistä.