Useiden huippujalkapalloilijoiden nykyiset sopimukset päättyvät kesäkuussa, jonka ansiosta he saavat alkaa neuvottelemaan muiden seurojen kanssa tammikuussa.

Päätimme listata viisi nimekkäintä pelaajaa, joiden sopimukset nykyisten seurojensa kanssa päättyy kauden jälkeen. Onko luvassa jatkosopimuksia vai siirtoja muihin maisemiin?

5. Mesut Özil

Özilin tilanne on mielenkiintoinen. Saksalaistaiturin tähti on ollut monien mielestä sammumaan päin jo pidemmän aikaa.

Katalaanimedioiden mukaan Özil olisi asettanut Barcelonalle massiivisen 19 miljoonan euron vuosittaisen palkkapyynnön. Vapaaksi pelaajaksi jäävä Özil ei ole Sánchezin tapaan näillä näkymin jatkamassa Arsenalin paidassa, mutta peliesitykset eivät välttämättä vie Öziliä enää kirkkaimpien seurojen riveihin.

On myös mielenkiintoista nähdä päättääkö Arsenal myydä Özilin pienoisella summalla tammikuussa, jos pelaaja ei todella aio allekirjoittaa jatkosopimusta.

4. Zlatan Ibrahimovic, Manchester United

Zlatan pääsi viimein pelikentille vajaa viikko sitten Newcastle-ottelussa yli puolen vuoden tauon jälkeen. Polvi on nyt kunnossa ja kestää täyspäiväistä pelaamista. Ruotsalaiskärjen sopimus Manchester Unitedin kanssa kestää vain tämän kauden, eikä Zlatanin mahdollisesta uudesta osoitteesta ole ollut juurikaan huhupuheita.

Loppuuko komea ura, jos United onnistuu esimerkiksi voittamaan Mestarien liigan, jota Zlatan ei ole komealla urallaan vieläkään voittanut – vai kutsuuko Yhdysvallat? Jatko José Mourinhon alaisuudessa Manchesterissa on varmasti myös mahdollista, jos roolista sovitaan.

3. Giorgio Chiellini, Juventus

On hyvin kummallista, kuinka Juventus ja Chiellini eivät ole vieläkään tehneet jatkosopimusta.

Chiellinin jatko torinolaisseurassa lienee kuitenkin käytännössä satavarmaa, sillä puolustaja on edustanut Juventusta jo yli 12 vuoden ajan ja Chiellini kuuluu vieläkin maailman parhaiden toppareiden joukkoon. Buffonin lopettaessa Chiellini nousee varmasti vielä entistäkin suurempaan rooliin seuran keulakuvana ja pukukopin johtajana.

2. Alexis Sánchez, Arsenal

Alexis ei ole näillä näkymin tekemässä jatkosopimusta Arsenalin kanssa. Chileläinen oli jo poistumassa kesällä tykkimiehistä muihin maisemiin, mutta siirto Manchester Cityyn kariutui tiettävästi siirtoikkunan viimeisenä päivänä.

Alexis on saanut viime aikoina kritiikkiä siitä, kuinka taituri ei olisi enää riittävän sitoutunut Arsenaliin. Sánchezin poistuminen lienee julkinen salaisuus, jota kaikki osapuolet yrittävät suojella sen virallistumiseen saakka. Alexisin mahdolliseksi uudeksi seuraksi on kaavailtu Cityn lisäksi myös PSG:tä.

1. Lionel Messi, Barcelona

Messin jatkosopimusasiat ovat olleet Espanjassa läpi kesän ja syksyn kuumia puheenaiheita. Barcelonan seurajohto ehti jo kesällä toteamaan Messin allekirjoittaneen uuden sopimuksen, mutta lopulta se paljastui valheeksi.

Argentiinalaistaiturin odotetaan allekirjoittavan ennen ensi kesää jatkosopimuksensa. Teoriassa Messi kuitenkin saisi alkaa neuvottelemaan tammikuussa – siis vain hetken päästä – vapaasti muiden seurojen kanssa, jotka olisivat varmasti valmiita maksamaan enemmän rahaa kuin Barcelona.

Barcelona tietää, että Messin menetys olisi valtava kolaus niin pelillisesti kuin imagollisestikin, eikä sitä tule tapahtumaan ilman suurenmoista yllätystä. Messi ei ole kuitenkaan vieläkään suostunut allekirjoittamaan uutta sopimusta, joka kertoo ennemminkin siitä, kuinka sekaisin seuran johtoporras vieläkin on.