Valoa tunnelin päässä – RoPS saanut käännettyä taloudellisen kurimuksensa

© Kuva: Juha Tamminen

Rovaniemen Palloseura kertoi Twitterissä, että käynnissä oleva tilikausi tulee olemaan plusmerkkinen. RoPS teki viime vuonna isot tappiot, joten suunta on oikea.

Vuoden 2016 tilikaudella RoPS teki peräti 350 000 euroa tappiota, lue lisää tästä. Yhtenä syynä pidettiin bingotoiminnan romahdusta. Nyt seurassa on tehty kovasti töitä, jotta taloudellinen tilanne parantuisi ja tällä hetkellä merkit ovat hyvät.

– Tiukka kululinja tulee jatkumaan edelleen. Kuluva tilikausi päättyy joulukuussa, mutta ennakkotietona kausi tullee olemaan aavistuksen plusmerkkinen huolimatta suurista investoinneista, RoPS:n Twitter-tilillä kirjoitettiin.

RoPS sijoittui lopulta viime kaudella seitsemänneksi. Kauden päätteeksi Juha Malinen siirtyi Suomen alle 21-vuotiaiden maajoukkueen päävalmentajaksi. Ensi kaudella RoPS:n päävalmentajana työskentelee Toni Koskela.

Seuran budjetti pysyy kauden 2017 tasolla. Myös pelaajabudjetti pysyy samankaltaisena. Tulevalla tilikaudella RoPS:n taloudellinen tavoite on tehdä 70 000 euroa voittoa. Se olisi onnistuessaan todella hieno suoritus, sillä viime vuosina seura on tehnyt rumia tappioita. RoPS:n taloudellinen tulos on ollut vuodesta 2010 saakka tappiolla.

Seura kertoi myös, että ensi kauden tavoite yleisökeskiarvon osalta on 1500 katsojaa per ottelu.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen täältä.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen täältä.