Joachim Löw on ollut jo niin pitkään Saksan maajoukkueen mukana – vuodesta 2006 lähtien – että harva edes muistaa miehellä olevan historiaa myös bundesliigavalmentajana. Näin kuitenkin on.

Löw valmensi VfB Stuttgartia kausina 1996-1998 ja Karlsruhea kaudella 1999-2000. Sen koommin ei miestä kuitenkaan ole Saksassa nähty töissä muualla kuin jalkapalloliiton palveluksessa. Tilanne voi kuitenkin pian muuttua, mikäli Bildiä on uskominen.

Bild kertoo, että Bayern München kaavailee 57-vuotiasta Löwiä Bayern Münchenin seuraavaksi valmentajaksi. Siitäkin huolimatta, että Löwillä on Saksan maajoukkueen kanssa vuoteen 2020 ulottuva sopimus.

Löwin arvellaan olevan valmis luopumaan maajoukkuevalmentamisesta 12 vuoden yhtäjaksoisen rupeaman jälkeen. Kesällä 2018 MM-kisojen jälkeen häntä ei kuitenkaan välttämättä vielä Bayerniin onnistuttaisi houkuttelemaan, sillä Bildin mukaan Löw mielii pitää vuoden mittaisen sapattivapaan.

Tähän yhtälöön sopisi Bayernin kannalta enemmän kuin hyvin se, että konkarivalmentaja Jupp Heynckes suostuisi jatkamaan seurassa vielä toisenkin kauden.

72-vuotias Heynckes palkattiin neljännen kerran uransa aikana Bayern Münchenin valmentajaksi 6.10. erotetun Carlo Ancelottin tilalle. Pesti alkoikin komeasti yhdeksän voiton suoralla, mutta ensimmäinen tappio koitui viime lauantaina Borussia Mönchengladbachia vastaan.

Kesällä 2013 Heynckes jo suunnitteli eläköityvänsä, mutta hän otti vastaan Bayernin tarjouksen, omien sanojensa mukaan lähinnä ”kiitollisuudenvelasta”. Toistaiseksi Heynckes ei ole ollut halukas pidempään pestiin, mutta Bayernissa toivotaan, että kiitollisuudenvelka voisi kattaa tarpeen vaatiessa vielä seuraavankin kauden.

Joachim Löw valmensi Stuttgartin aikanaan Saksan cupin voittoon sekä Euroopan cup -voittajien cupin loppuotteluun. Itävallasta puolestaan tarttui CV:hen kansallisen sarjan mestaruus. Megatähti valmentajasta tuli kuitenkin turnauksesta toiseen menestyksekkäästi pelanneen Saksan luotsina, uran kruunun ollessa luonnollisesti vuoden 2014 maailmanmestaruus.

Lähde: Tageszeitung