AC Milan pelasi sunnuntaina kenties kuluvan kauden kehnoimman ottelunsa, kun se päätyi 2-2-tasapeliin sarjanousija Beneventoa vastaan.

Benevento ei ollut ottanut aiemmista 14 sarjaottelusta yhtäkään pistettä, ja sen maaliero on 28 pykälää miinuksen puolella. Sarjan uudet tulokkaat juhlivatkin tasapeliä kuin mestaruutta.

Milan oli jo lähdössä Stadio Ciro Vigoritolta täysi pistepotti taskussaan, mutta Beneventon maalivahti Alberto Brignoli toi isännät tasoihin lisäajan viidennellä minuutilla.

Kyseessä oli milanolaisten uuden päävalmentajan Gennaro Gattuson ensimmäinen koitos joukkueen peräsimessä. Milanin kapteeni Leonardo Bonucci toivoi, että he olisivat nousseet uuden käskyttäjän avulla uudelle tasolle, mutta tuloksena olikin kauden yhdeksäs pistemenetys (kolme tasapeliä, kuusi tappiota).

– Joukkueessa vallitsee suunnaton pettymys. Olen vihainen, sillä menetimme kolme pistettä arkaluonteisella hetkellä. Gattuson tulon olisi pitänyt antaa meille sähköä, mutta täällä me taas olemme puhumassa siitä, miten ”jokin puuttui pelaamisestamme”, sanoi turhautunut Bonucci Milan TV:lle.

Italian maajoukkuetoppari vakuutti, että Milanin kausi ei ole vielä mennyt pieleen, mutta sanoi, että sen pelastaminen vaatii tason nostoa koko joukkueelta.

– Olen aina katsonut urallani eteenpäin tietäen, että pääset omiin tavoitteisiin, kun teet töitä ja annat kaikkesi joukkuekavereillesi. Jos me kaikki toimisimme siten, niin me voisimme menestyä.