AC Milan oli kesän siirtomarkkinoilla yksi eniten rahaa uusiin hankintoihin käyttäneistä joukkueista. Useat odottivat, että vahvistukset nostaisivat joukkueen takaisin Italian huipulle, mutta jo tässä vaiheessa kautta sillä on matkaa sarjakärjessä olevaan Napoliin 18 pistettä ja Mestarien liigan karsintoihin oikeuttavaan neljänteen sijaan 14 pistettä.

Torinoa vastaan marraskuun lopussa pelatun maalittoman tasapelin jälkeen joukkuetta valmentanut Vincenzo Montella sai potkut ja hänet korvasi seuralegendaksi pelaajana noussut Gennaro Gattuso.

Italian maajoukkueen ex-avainpelaaja ei kuitenkaan ole saanut kurssia käännettyä. Hänen saldonsa on viiden ottelun jälkeen kaksi voittoa, yksi tasapeli ja kaksi tappiota. Mukana on muun muassa 2-2-tasapeli pisteittä olleen Beneventon kanssa ja viime kierroksen 3-0-nöyryytys Veronaa vastaan.

Heikkojen tulosten seurauksena Gattuson taidot valmentajana on kyseenalaistettu ja huhujen mukaan hän olisi jättämässä kyseisen tehtävän. Nämä väitteet hän kuitenkin kumosi.

– On kuulemma kirjoitettu, että olen jättänyt eroanomuksen, mutta en ole koskaan edes harkinnut sitä, Gattuso kertoi lehdistötilaisuudessa.

– Tämä [AC Milanin valmentaminen] on valtava mahdollisuus ja tiesin suostuessani, että edessä tulisi olemaan vaikeuksia. Tiesin, että edessä tulisi olemaan kovaa työtä ja 400 miljoonaa kannattajaa, jotka tulisi tehdä onnelliseksi.

Lauantaina AC Milan kohtaa kotikentällään Atalantan. Gattuso pyysi tuohon otteluun kannattajilta tukea ottelun ajaksi.

– Toivon, että kannattajat eivät protestoi ottelun aikana. Jos olemme syvältä, voitte pilkata meitä loppuvihellyksen jälkeen.