Saksan Bundesliigassa pelattiin sunnuntaina kaksi ottelua, joista ei tilanteita puuttunut.

Päivän ensimmäisessä pelissä kohtasivat Hannover ja Bayer Leverkusen, jotka mättivät molemmat neljä maalia. Hannover pääsi tauolle 3-2-johdossa, mutta toista puoliaikaa oli ehtinyt kulua parisen kymmentä minuuttia, kun Leverkusen otti johdon Leon Baileyn maaleilla.

Isännät eivät kuitenkaan luovuttaneet, ja Julian Korb sai kunnian iskeä Hannoverin tasoituksen 83. minuutilla.

Suomalaisen näkökulmasta harmillista oli, että Huuhkajien hyökkääjä Joel Pohjanpalo istui jälleen Leverkusenin penkillä koko ottelun ajan. ”Jolle” pääsi viimeksi kentälle 21. lokakuuta 5-1-voitossa Borussia Mönchengladbachia vastaan ja onnistui iskemään maalinkin.

Hän on kuitenkin saanut vastuuta tällä kaudella kaikissa kilpailuissa vain 102 minuuttia. Pohjanpalo on pelannut viidessä ottelussa ja tehnyt kaksi maalia.

Sunnuntaina nähtiin myös toinen mielenkiintoinen ottelu, kun Hertha Berlin kaatoi vieraskentällä viime kauden hopeajoukkue RB Leipzigin lukemin 3-2.

Hertha joutui pelaamaan seitsemänneltä minuutila lähtien pelaajan vajaalla, sillä puolustaja Jordan Torunarigha ajettiin suoralla punaisella ulos. Tässä vaiheessa tilanne oli 1-0 Berlinin hyväksi.

Berliiniläiset onnistuivat alivoimastaan huolimatta karkaamaan jo kolmen maalin karkumatkalle, kunnes kotijoukkue aloitti loppukirinsä. Ensin Willi Orban toi Leipzigin kahden maalin päähän ja lisäajan toisella minuutilla Marcel Halstenberg iski isäntien toisen kavennusosuman.

Hertha Berlin sinnitteli kuitenkin ottelun loppuun saakka ja nappasi ansaitut kolme pistettä kotiinviemisiksi.

Bundesliiga jää sunnuntaista lähtien vajaan kuukauden talvitauolle. Hallitseva mestari Bayern München on 17 kierroksen jälkeen taulukon piikkipaikalla, yhdeksän pistettä kakkosena olevaa Schalkea edellä.

Sarjataulukko on müncheniläisten alapuolella äärimmäisen tasainen, sillä Schalken ja kahdeksantena majailevan Eintracht Frankfurtin väliin mahtuu vain neljä pistettä.

Myös häntäpäässä käydään tasaista kamppailua. 12. sijan Wolsfburg on vain neljä pistettä edellä viimeistä edeltävää Hampurger SV:tä. Paanan pohjimmaisena on Köln, joka on onnistunut keräämään toistaiseksi vain kuusi pistettä.