Bayern Münchenin entinen päävalmentaja Carlo Ancelotti kertoi, että Italian jalkapalloliitto FIGC on kysynyt häntä maajoukkueen päävalmentajaksi, mutta Ancelotti haluaa jatkaa uraansa seurajalkapallon parissa.

Italialainen jalkapallo koki viime kuussa kovan kolauksen, kun miesten maajoukkue jäi ensimmäistä kertaa ulos MM-kisoista sitten vuoden 1958. Italia hävisi MM-jatkokarsinnassa Ruotsille yhteismaalein 0-1. Sekä maajoukkueen valmentaja Gian Piero Ventura että liiton presidentti Carlo Tavecchio jättivät MM-pettymyksen jälkeen tehtävänsä.

Ancelottia on huhuttu Italian valmentajaksi siitä lähtien, kun hän sai potkut Bayern Münchenistä syyskuussa, mutta hän ei ole vielä valmis siirtymään maajoukkuevalmennukseen.

– FIGC otti minuun yhteyttä ja minä puhuin heille. Kerroin, että olen otettu, kun niin moni haluaa minut maajoukkueen valmentajaksi, sanoi Ancelotti La Domenica Sportivan haastattelussa Goalin mukaan.

– Se olisi kuitenkin kuin täysin eri työ. Maajoukkueessa työskentely on täysin erilaista kuin seuravalmentajana oleminen, ja minä nautin yhä jokapäiväisestä harjoittelusta ja työnteosta.

Italian jalkapalloväki pohtii tällä hetkellä keinoja saada maan jalkapallo uuteen nousuun. Monen entisen ja nykyisen pelaajan ja valmentajan syyttävä sormi osoittaa maan pääsarjaan Serie A:han, jossa on heidän mielestään liikaa ulkomaalaisia pelaajia.

Ancelotti myönsi, että Italiassa kytee ongelmia ja antoi oman ehdotuksensa Serie A:lle.

– Uskon, että Serie A hyötyisi suuresti siitä, että sarjan joukkueiden määrä laskettaisiin 20 seurasta 18 seuraan. Tiedän, että on joukkueita, jotka ovat valmiita äänestämään sen puolesta.