Jari Litmanen äänestettiin Etelä-Suomen Sanomien äänestyksessä vuosisadan päijäthämäläiseksi. Litmanen oli otettu upeasta tunnustuksesta.

Lahdesta maailmalle ponnistanut Litmanen teki upean uran ulkomailla edustaen muun muassa Ajaxia, FC Barcelonaa sekä Liverpoolia. Ajaxissa mies juhli Mestarien liigan voittoa ja hänet valittiin vuonna 1995 kolmanneksi Kultainen pallo -äänestyksessä.

– Ilman muuta lämmittää, ja arvostan suuresti ihmisten näkemystä ja mielipidettä. Ei tällainen kuitenkaan ole tavoitteena elämässäni ollut millään tavalla, Litmanen kertoi ESS:lle ja jatkoi:

– Tietenkin tämä tarkoittaa, että olen omalla tekemiselläni jalkapalloilijana lämmittänyt ihmisten mieliä. Ihmiset ovat ilmeisesti tykänneet siitä mitä olen tehnyt, nöyränä pelimiehen tunnettu Litmanen sanoi.

Litmasella on Lahdessa oma patsas urheilupuistossa. Patsas on myös kärsinyt, kuten on Litmanenkin. Kauden 2010 päätteksi FC Lahti putosi Ykköseen, mutta Litmanen siirtyi HJK:hon. Se raivostutti kannattajat ja patsas sai kokea kannattajien vihan. Litmanen ei pahastunut kannattajille.

– Ei se minua koskenut. Ja kun minusta on kyse, pieni kolhu on ihan kohdallaan, Litmanen naurahti viitaten kattavaan loukkaantumishistoriaansa.

Lue ESS:n pitkä juttu kokonaisuudessaan tästä linkistä.