Tottenhamin tähtihyökkääjä Harry Kane voisi pelata Barcelonassa tai Real Madridissa, uskoo Valioliiga-legenda Alan Shearer.

Kane, 24, nappasi tiistaina yhden Shearerin ennätyksistä nimiinsä, kun Tottenham kaatoi Southamptonin 5-2. Englannin maajoukkuehyökkääjä iski ottelussa hattutempun ja nosti siten kalenterivuoden maalisaldonsa Valioliigassa 39 osumaan, joka on sarjan uusi ennätys.

Shearer onnistui iskemään 36 maalia Blackburn Roversille vuonna 1995.

Kanen mahtavat otteet parilla viime kaudella ovat poikineet huhuja, jotka ovat viemässä häntä Real Madridiin. Shearer pohti mahdollista Madridiin siirtymistä Kanen ja Tottenhamin näkökulmasta The Sun -lehden kolumnissaan.

– Hän ei pelkästään rikkonut minun kalenterivuoden maaliennätystäni Valioliigassa. Hän nousi hattutempullaan Lionel Messin ja Cristiano Ronaldon ohi tänä vuonna tehdyissä maaleissa, kun laskuun otetaan mukaan maajoukkuepelit ja muut seurajoukkuekilpailut.

– Uskokaa pois, hän voisi tehdä maaleja Barcelonassa tai Real Madridissa, mikä on tietysti piilevä ongelma Tottenhamin kannalta.

Shearerin mukaan Tottenhamin on taisteltava lähitulevaisuudessa mestaruuksista, jos se haluaa pitää ykköstähtensä Lontoossa.

– Jos he eivät voita mitään seuraavana kahtena vuotena, niin Kanella saattaa olla iso päätös edessään, ja siinä vaiheessa varakkaita kosiskelijoita riittää.

– Hän on kuitenkin Tottenhamin fani, mikä tulee olemaan iso tekijä.