Hollantilainen jalkapallo on tällä hetkellä huonommassa jamassa kuin kenties koskaan aikaisemmin. Maan miesten jalkapallomaajoukkue ei selviytynyt vuoden 2016 EM-kisoihin, eikä Hollantia nähdä myöskään ensi vuonna Venäjän MM-kisoissa.

Ensi kaudesta lähtien Hollannin pääsarja Eredivisien voittaja ei tule pääsemään enää automaattisesti Mestarien liigan lohkovaiheeseen, kertoo BBC.

Maan viime kauden mestari Feyenoord jäi Mestarien liigan kivenkovassa F-lohkossa viimeiseksi onnistuen voittamaan vain yhden pelin. Hollannin ainoa edustaja Eurooppa-liigan lohkovaiheessa, Vitesse, jäi myös lohkonsa viimeiseksi.

Euroopan jalkapalloliitto Uefan uuden rankingin mukaan Hollannin pääsarja on vasta maanosan 12. sijalla.

Hollantilainen seura ei ole onnistunut voittamaan eurooppalaista cup-kilpailua sitten vuoden 2002, jolloin Feyenoord päihitti saksalaisen Borussia Dortmundin Uefa Cupin loppuottelussa.

Viime kaudella Ajax selviytyi Eurooppa-liigan finaaliin, jossa Manchester United oli kuitenkin vahvempi lukemin 2-0. Amsterdamin suurseura karsi pääsystä Mestarien liigan lohkovaiheeseen, mutta putosi viimeistä edellisellä karsintakierroksella ranskalaisen OGC Nicen käsittelyssä.

Ensi kaudesta lähtien Espanja, Saksa, Englanti ja Italia saavat neljä suoraa paikkaa Mestarien liigan lohkovaiheeseen.