Östersundissa nähdään helmikuussa jotain, mitä pienessä kaupungissa ei ole ennen nähty. Englannin suurseura Arsenal tulee nimittäin kylään Eurooppa-liigan jatkopelissä.

Vajaan 50 000 asukkaan kaupunki tulee olemaan täynnä jalkapalloihmisiä. Vaikka otteluun ei ole vielä avattu lipunmyyntiä, kaupungin kaikki hotellit ovat jo varattu täyteen.

– Se on totta, että kaikki hotellit Östersundissa ovat buukattu täyteen. Kiinnostus on ollut aivan hurjaa, koska lippuja ei ole vielä avattu myyntiin, Visit Östersundin markkinointipäällikkö Elisabeth Richardsson kertoi Fotbollskanalenille.

Östersunds FK:n tarina hakee kieltämättä vertaistaan. Vielä kaudella 2011 Östersund pelasi Ruotsin neljänneksi korkeimmalla sarjatasolla. Tällä kaudella seura sijoittui Allsvenskanissa viidenneksi ja jatkoi Eurooppa-liigan alkulohkosta jatkopeleihin.

Östersundin stadion tulee olemaan ääriään myöten täynnä 15. helmikuuta, kun Arsenal tulee vieraaksi. Stadionille mahtuu 9165 katsojaa. Kaikki halukkaat eivät tule siis mahtumaan stadionille, mutta siihenkin on pikkukaupungissa varauduttu. Ongelmia voi myös tulla, jos saa otteluun lipun, mutta yöpaikkaa ei enää ole kaupungissa tarjolla.

– Kaikki, jotka ovat varanneet hotellin, eivät välttämättä saa lippua peliin. Mutta olemme suunnitelleet muitakin mahdollisuuksia katsoa peliä, kuten isot näytöt.

– Suunnitelmissa on (lipun saaville, joilla ei ole majoitusta) esimerkiksi kaupungin ulkopuolella olevia majoitusmahdollisuuksia, kuten leirintäalueet, Richardsson sanoi.