Suomen A-maajoukkueen hyökkääjä Joel Pohjanpalo on tukalassa tilanteessa hänen seurajoukkueessaan, Bundesliigan Bayer Leverkusenissa.

Pohjanpalo, 23, on pudonnut Leverkusenin nokkimisjärjestyksessä alaspäin, vaikka hän onkin peliaikaansa nähden erittäin tehokas hyökkääjä. Tällä kaudella hän on saanut vastuuta virallisissa otteluissa 102 minuutin verran, mutta maaleja on syntynyt jo kaksi.

Viime kauden alussa Pohjanpalo pääsi väläyttämään osaamistaan ja iski heti kahdessa ensimmäisessä sarjaottelussa yhteensä neljä maalia. Hän loukkaantui kuitenkin myöhemmin syksyllä, ja kuntoutumisen jälkeen peliaikaa oli luvassa vain rajallisesti.

Pohjanpalo pääsi pelaamaan viime kaudella 11 Bundesliigan ottelussa, joissa hän teki yhteensä kuusi maalia. Peliminuutteja hänelle kertyi Saksan pääsarjassa 182, joten verkko heilui keskimäärin noin puolen tunnin välein.

Vaikka Pohjanpalo esiintyi viime kaudella edukseen, niin Leverkusenille kausi oli iso epäonnistuminen. Joukkue sijoittui sarjassa vasta sijalle 12, neljän pisteen päähän Wolfsburgista, joka joutui sesongin päätteeksi karsimaan liigapaikastaan.

Suomifutis-sivuston asiantuntijana toimiva Pohjanpalo avasi Jollen Danger Zone -kolumnissaan, että Leverkusenissa on tällä hetkellä kova kilpailutilanne ja joukkue pelaa huomattavasti paremmin kuin edellisellä sesongilla. Leverkusen onkin sarjassa neljäntenä, ja joukkueen tappioton putki kaikissa kilpailuissa on kestänyt jo 13 ottelua.

– Vaikeaksi tilanteen tekee se, että pelaamme tällä hetkellä vain yhdellä kärjellä ja se kärkimies on Saksan maajoukkuemies Kevin Volland. Volland on ollut viime aikoina huippuvireessä. Kun sitten istun penkillä seurahistoriamme kalleimman pelaajahankinnan (Lucas Alarion) vieressä – hyökkääjä siis hänkin – on tietysti ymmärrettävää, että häntä halutaan peluuttaa.

– Enkä lähde mitenkään kritisoimaan ketään tai vertailemaan, kuka on parempi kuin toinen: ei, valotan tällä vain tilannetta. Kilpailutilanne on hirmuisen kova ja juuri nyt siitä kärsin minä.

– Tiedän, että teen asioita oikein ja tiedän myös sen, että tätä mieltä ollaan seurassa ja valmennuksessa. Muuten minut olisi jo myyty pois. Olen juuri nyt siinä mielessä pahimmassa mahdollisessa tilanteessa pelaajalle: en mahdu valmentajan pelisuunnitelmaan, mutta olen liian hyvä päästettäväksi muualle. Ymmärrän seuran kannan, mutta tietysti minulla on pelaajana oikeus janota kentälle. Tämän homman voisi lopettaa, jos näin ei olisi.