Italian jalkapalloliitto FIGC suunnittelee järjestävänsä legendamaalivahti Gianluigi Buffonille jäähyväisottelun kesäkuussa, kertoo Gazzetta dello Sport.

Buffon, 39, on päättämässä uraansa kuluvan kauden jälkeen. Hänen oli määrä pelata vielä ensi kesän Venäjän MM-kisoissa, mutta Italia ei selviytynytkään lopputurnaukseen, sillä Ruotsi oli jatkokarsinnassa parempi yhteismaalein 1-0.

Gazzetta dello Sport kertoo, että FIGC suunnittelee Buffonille jäähyväisottelua, joka toimisi hieman parempana hyvästinä 175 maaottelun konkarivahdille.

Italia on jo pelaamassa ystävyysottelut Englantia vastaan Wembleyn stadionilla maaliskuussa sekä Ranskaa vastaan kesäkuun ensimmäinen päivä Nizzassa. Lehden mukaan FIGC haluaisi kuitenkin järjestää kesäkuulle vielä toisen ystävyysottelun, joka pelattaisiin Juventus Stadiumilla tai Parman Stadio Ennio Tardinilla.

Molemmat stadionit ovat erityisen tärkeitä Buffonille, joka aloitti uransa Parmassa ja siirtyi vuonna 2001 Juventukseen, jota hän on edustanut siitä lähtien.

Gazzetta dello Sportin mukaan jäähyväisottelun mahdolliseksi vastustajaksi on suunniteltu Sveitsiä, Hollantia, Puolaa ja Irlantia.