Manchester Unitedin synkkä joulukuun loppu sai lauantaina jatkoa, kun se koki Southamptonia vastaan jo kolmannen peräkkäisen tasapelinsä – tällä kertaa numeroin 0-0. Samalla United sai luovuttaa Valioliigan sarjataulukon kakkospaikan Chelsealle.

Illasta tuli erityisen synkkä, kun hyökkääjä Romelu Lukaku joutui tulemaan ensimmäistä kertaa tällä valioliigakaudella vaihtoon kesken pelin. Lukaku kolautti päänsä yhteen Southamptonin Wesley Hoedtin kanssa ja lakosi välittömästi nurmen pintaan. Belgialaiskärki oli koko ajan tajuissaan, mutta hänet kannettiin kentältä paareilla, happinaamari kasvoillaan.

Ensimmäiset arviot viittaavat Lukakun saaneen aivotärähdyksen. Pahimmat pelot väistyivät jo, kun saatiin tieto, että hyökkääjää ei viety sairaalaan, vaan hoidettiin stadionin uumenissa.

Ottelun jälkeen Unitedin manageri José Mourinholla oli kannattajille lisää huonoja uutisia. Pitkän toipumisjakson jälkeen kentille paluun tehnyt Zlatan Ibrahimovic joutuu nimittäin uudelleen sivuun – ensiarvioiden mukaan kuukaudeksi. Zlatan ei ollut Unitedin kokoonpanossa Southampton-ottelussa, sillä polvi on ilmeisesti taas temppuillut.

– Zlatan on sivussa kuukauden, Mourinho kertoi toimittajille pelin jälkeen Goalin mukaan.

 

Lukakun suhteen Mourinho on hieman toiveikkaampi, mutta lyhyt huili lienee joka tapauksessa edessä. ”Mourinhon onneksi” Unitedin ottelukalenterissa on maanantain Everton-pelin jälkeen hieman väljempää joukkueen pudottua Liigacupista.

– En tiedä tarkemmin Lukakun tilanteesta. Oletan, että se ei ole kovin paha vamma, sillä yleensä huonot uutiset saapuvat heti, ja tällä kertaa niitä ei tullut, Mourinho selvitti.

– Ongelma se luonnollisesti on. Luulen, että Lukaku huilaa ainakin kaksi peliä lisää.