Minnesota United hankki suomalaisen keskikenttäpelaaja Rasmus Schüllerin viime tammikuussa. Loppukausi sujui kuitenkin lainalla HJK:ssa.

Schüllerin kausi oli siis odotuksiin nähden pettymys. 26-vuotias keskikenttäpelaaja ei saanut vastuuta Minnesotassa ja seura näki parhaakseen laittaa Schüller lainalle HJK:hon. Suomessa Schüller vakuutti ja nousi myös A-maajoukkueen mukaan.

Silti kaudesta jäi varmasti kaksijakoiset fiilikset, vaikka Schüller juhlikin Suomenmestaruutta ja cupin voittoa kauden päätteeksi. MLS:n nettisivuilla Schüllerin hankintaa pidettiin floppina. Schüller pelasi MLS:ssä vain seitsemän ottelua.

– Ehkä isoin syy siihen, että Minnesota ei täyttänyt odotuksiaan ja oli toista laajennusseura Atlantaa selvästi heikompi oli se, että heidän suuret hankinnat epäonnistuivat. GM Manny Lagos investoi Skandinaviaan, hankkien norjalaisen Vadim Demidovin, Rasmus Schüllerin, Bashkim Kadriin sekä ruotsalaisen John Alvbågen. Siirrot eivät tietenkään onnistuneet, sillä yksikään kyseisistä pelaajista ei onnistunut tekemään vaikutusta liigassa ensimmäisenä vuotena, nettisivuilla spekuloitiin.

Schüllerin sopimus Minnesotan kanssa on voimassa vielä ensi kauden, joten suomalaiselle aukeaa mahdollisesti uusi tilaisuus vielä osoittaa kykynsä. MLS:n nettisivuilla spekuloitiin, että mikäli Minnesota haluaa menestyä ensi kaudella paremmin, täytyy seuran onnistua paremmin siirtomarkkinoilla.

– Paljon on pelissä kansainvälisessä siirtoikkunassa, jolloin Lagosin ja päävalmentaja Adrian Heathin täytyy pystyä parempaan kuin viime vuonna Skandinavian floppeineen, nettisivuilla tylytettiin.