Moni on jo ehtinyt julistaa Pep Guardiolan valmentaman Manchester Cityn kuluvan kauden Valioliigan mestariksi, eikä ihme. Guardiolan miehistö johtaa sarjaa 18 kierroksen jälkeen 11 pisteen erolla paikallisvastustaja Manchester Unitediin.

City ei ole hävinnyt Valioliigassa vielä kertaakaan, ja joukkue on jaetulla ykkössijalla vähiten maaleja päästäneiden rankingissa. Maaleja manchesterilaiset ovat mättäneet jo 56, eli keskimäärin hieman yli kolme per ottelu.

Sky Sports kokosi listan ennätyksistä, jotka Guardiolan Cityllä on tämän kauden Valioliigassa mahdollisuus rikkoa tai sivuta. Vertailuun on otettu mukaan vain ennätykset, jotka on tehty, kun Valioliigassa on pelattu nykykäytännön tapaan 38 ottelua kaudessa.

Pisteet

City on onnistunut keräämään tällä kaudella 52 pistettä 18 ottelusta. Yhden kauden piste-ennätys on tällä hetkellä kauden 2004-2005 Chelsean hallussa. Tuolloin José Mourinhon komennossa ollut lontoolaisseura keräsi yhteensä 95 pistettä.

Guardiolan ryhmä tarvitsee viimeisestä 20 pelistä 43 pistettä rikkoakseen Chelsean ennätyksen.

Voitot

Yhden kauden voittoennätyksen nappasi viime kauden mestari Chelsea, joka otti Antonio Conten johdolla 30 voittoa 38 ottelusta. Cityllä on kasassa 17 voittoa 18 ottelusta.

Tappiot

Yksi puhutuimmista ennätyksistä on ollut kärsityt tappiot, joita kauden 2003-04 Arsenal ei kokenut yhtään. Manchester Cityn on siis selvittävä tappioitta koko loppukausi, jos se mielii samaan kerhoon Arsène Wengerin Arsenalin kanssa. Guardiola on kuitenkin jo useaan otteeseen sanonut, ettei usko Cityn pelaavan koko kautta ilman häviötä.

Tehdyt maalit

Kuten jo aiemmin mainittiin, City on tehnyt 18 ottelussa 56 maalia. Tehtyjen maalien ennätys on tällä hetkellä kauden 2009-2010 Chelsean hallussa. Carlo Ancelottin valmentama ryhmä iski kyseisellä sesongilla 103 täysosumaa. Guardiolan joukkue on siis ylittänyt jo puolivälin.

Päästetyt maalit

Mourinhon kauden 2004-05 Chelseaa pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaana puolustavana joukkueena. Chelsea päästi kyseisellä kaudella vain 15 maalia. Tämän kauden Manchester Cityn on petrattava huomattavasti, jos se meinaa rikkoa Chelsean ennätyksen, mutta teoriassa se on mahdollista. Guardiolan ryhmä on päästänyt tähän mennessä 12 maalia.

Maaliero

Cityn maaliero on tällä hetkellä 43 pykälää plussan puolella. Ennätys on Ancelottin 2009-10 Chelsealla, joka päätti kautensa maalieroon +71.

Kotivoitot

Manchester Cityn Etihad Stadiumilla on nähty tällä kaudella yhdeksän Valioliigan ottelua, joista kahdeksan on päättynyt kotijoukkueen voittoon. Cityn kotipyhätössä tullaan pelaaman kuluvalla kaudella vielä kymmenen ottelua, joista sen on voitettava kaikki, mikäli se haluaa sivuta ennätystä. Nykyisen ennätyksen, 18 kotivoittoa, on saavuttanut kolme eri joukkuetta. Yksikään joukkue ei ole siis onnistunut voittamaan kaikkia 19 kotiotteluaan Valioliigan 38 ottelun aikakaudella.

Vierasvoitot

Mourinhon 2004-05 Chelsea oli myös vieraskentällä kuin kotonaan, mistä kertoo kyseisellä kaudella saavutettu ennätys: 15 vierasvoittoa. Guardiolan City on voittanut tähän mennessä kaikki yhdeksän vierasotteluaan, ja sillä on vielä kymmenen reissupeliä jäljellä.

Piste-ero kakkossijaan

Tähän ennätykseen vaikuttaa luonnollisesti myös muiden joukkueiden esiintyminen. Manchester City on parhaillaan 11 pisteen karkumatkalla kakkosena majailevasta Manchester Unitedista, jonka nimissä ennätys tällä hetkellä on. United jätti kaudella 1999-00 Arsenalin taakseen 18 pisteen erolla.