Tammikuun siirtoikkuna saattaa olla vauhdikas ulkomailla pelaavien suomalaispelaajien osalta. SuomiFutis-sivusto spekuloi suomalaisten mahdollisia siirtoja ja kokosi yhteen jo tiedossa olevia siirtohuhuja.

Teemu Pukki, Brøndby

Viime kaudella Pukki oli yksi Tanskan Superliigan parhaista maalintekijöistä. Myös kuluvalla kaudella maaliverkko on heilunut iloisesti, vaikka pieni suvantovaihe mahtui mukaan. Pukin sopimus on katkolla ensi kauden jälkeen. Seura on kertonut, että uudesta jatkosopimuksesta on käyty jo keskusteluja, mutta mitään konkreettista ei ole vielä tapahtunut.

Brøndbyn urheilutoimenjohtaja Troels Bech kertoi aiemmin (lue uutinen), että seura haluaa pitää kiinni Pukista, mutta uuden jatkosopimuksen täytyy myös pysyä budjetissa. Mikäli jatkosopimusneuvottelut eivät johda toivottuun lopputulokseen, on seuralla vaarana jäädä ilman siirtokorvausta, mikäli Pukki siirtyy vasta kauden jälkeen. Siksi Pukki on myös mielenkiintoinen nimi tammikuun siirtoikkunassa. Kiinnostusta oli kesällä muun muassa Panathinaikosista, mutta tammikuussa Panathinaikos ei ole varteenotettava kohde seuran taloudellisten ongelmien vuoksi.

Eero Markkanen, Dynamo Dresden

Markkasen tilanne on tukala. AIK:sta 2. Bundesliigaan Dynamo Dresdeniin täksi kaudeksi lainalle siirtynyt suomalaishyökkääjä on joutunut katsomaan otteluita vaihtopenkiltä tai katsomosta. Markkanen on pelannut tällä kaudella vain kolmessa sarjaottelussa.

26-vuotias hyökkääjä on siinä iässä, että peliaikaa pitäisi tulla selvästi enemmän. Markkanen siirtyi Saksaan nimenomaan peliajan perässä, mutta toisin on käynyt. Dresdenin urheilutoimenjohtaja vakuutteli aiemmin, ettei Markkanen olisi lähdössä tammikuun aikana. Viimeisten tietojen mukaan Dresden ei olisi käyttämässä Markkasen osto-optiota ja hänen lainasopimuksensa saatetaan purkaa jo tammikuussa.

Lukas Hradecky, Eintracht Frankfurt

Suomen A-maajoukkueen ykkösveskari on taas kuluneella kaudella kuulunut Bundesliigan parhaimpiin maalivahteihin. Kiinnostusta on ollut muun muassa Bayer Leverkusenista. Hradeckyn sopimus päättyy ensi kesänä, eikä jatkosopimusneuvottelut ole edenneet toivotulla tavalla.

Eintracht on lisäksi jo alkanut katsastamaan korvaajaehdokkaita Hradeckylle (lue uutinen), joka näillä näkymin siirtyisi pois Frankfurtista viimeistään kauden jälkeen. Mikäli uutta jatkosopimusta ei synny, Eintrachtin täytyy miettiä jo tammikuussa Hradeckyn myymistä, jotta seura ei jäisi ilman siirtokorvausta. Hradeckyn markkina-arvo on tällä hetkellä Transfermarktin mukaan noin 4,5 miljoonaa euroa.

Robin Lod, Panathinaikos

Panathinaikosin tilanne ei ole kadehdittava. Seura joutuu myymään tammikuussa useita pelaajiaan välttääkseen konkurssiin joutumisen. Panathinaikos ei ole pystynyt maksamaan ajallaan kaikkien pelaajien palkkoja. Kreikkalainen uutissivusto SDNA kertoi, että Lod myydään tammikuussa, mikäli ostaja löytyy.

Lod ei näillä näkymin ole tekemässä jatkosopimusta ja hänen nykyinen sopimus päättyy ensi kesänä. Miehen perässä ovat olleet muun muassa Englannin Mestaruussarjan joukkueet Wolverhampton sekä Bristol. Lisäksi kiinnostusta on ollut Belgian pääsarjasta, lue uutinen. Lod siirtynee tammikuussa, mikäli vain ostaja löytyy.

Glen Kamara, Dundee FC

Skotlannin Valioliigassa ilmiömäistä kautta pelaava Kamara on herättänyt suurseurojen kiinnostuksen. Miehen perässä on ainakin skottijätti Rangers, lue uutinen. Kamara siirtyi Dundeen riveihin vasta täksi kaudeksi, mutta upeat otteet ovat viemässä suomalaista keskikenttäpelaajaa jo tammikuussa isompiin ympyröihin.

Arsenalin akatemiasta Dundeen riveihin kesällä siirtynyt Kamara on kiinnostanut myös Englannissa. Valioliigaan nousua tavoittelevat Mestaruussarjan kärkipään joukkueet Wolverhampton sekä Cardiff ovat olleet kiinnostuneita Kamarasta. Miehen nykyinen sopimus Dundeen kanssa on voimassa vuoteen 2019, joten sopimuksen kannalta Dundeella ei ole tarvetta myydä Kamaraa. Siirtosumma voi kuitenkin nousta houkuttelevan suureksi, jolloin Dundee olisi pakotettu tarttumaan tarjoukseen.

Joel Pohjanpalo, Bayer Leverkusen

Pohjanpalo on joutunut Leverkusenissa vaikeaan asemaan. Peliaikaa ei tule, mutta seura ei myöskään haluaisi luopua tehokkaasta hyökkääjästä. Kevin Volland on ollut Bundesliigassa ilmiömäisessä iskussa ja edellä nokkimisjärjestyksessä on myös kesällä seuran ennätyssummalla hankittu Lucas Alario.

Pohjanpalo kertoi kolumnissaan (Jollen Danger Zone), että seura voisi päästää hänet lainalle tammikuussa, mikäli hän kirjoittaisi uuden jatkosopimuksen Leverkusenin kanssa. Tällä hetkellä tämä vaihtoehto vaikuttaa parhaalta. Pohjanpalosta ovat olleet kiinnostuneita ainakin Hannover, VfB Stuttgart sekä FC Köln, lue uutinen. Pohjanpalo on Lodin kanssa todennäköisin suomalaispelaaja, joka vaihtaa seuraa tammikuun siirtoikkunassa.

Pohjanpalo kertoi siirtotilanteestaan lauantaina kahdella videolla Jollen Danger Zonessa, pääse videoihin täältä.