Brasilialaishyökkääjä Neymar on osoittanut kuluvalla kaudella, miksi hänen nimensä nousee esiin, kun puhutaan maailman parhaista pelaajista.

Neymar, 25, on pelannut uudessa joukkueessaan Paris Saint-Germainissa 16 ottelua, joissa hän on iskenyt yhteensä 15 osumaa ja antanut 11 maalisyöttöä.

Vakuuttavien tehojen ansiosta monelta on saattanut jäädä huomaamatta ne toiset tilastomerkinnät, joissa brassitähti esiintyy usein: rikkeet ja varoitukset.

Neymar kuuluu Ranskan pääsarja Ligue 1:n 20 varotetuimman pelaajan joukkoon. Hänellä on kasassa viisi keltaista korttia ja yksi ulosajo 12 sarjaottelussa. Neymar tuntuu olevan jatkuvasti siellä, missä tapahtuu, sillä hän on myös liigan rikoituin pelaaja. Häntä on kohdeltu väärin 12 ottelussa jo 59 kertaa.

Lauantaina saatiin jälleen hyvä esimerkki siitä, mihin Neymarista on – niin hyvässä kuin pahassa. Brasilialainen kuului PSG:n aktiivisimpiin pelaajiin 1-2-tappiossa sarjanousija Strasbourgia vastaan. Hänellä oli ottelussa kolme laukausta, kaksi avainsyöttöä ja 109 pallokosketusta, toiseksi eniten kaikista pelaajista.

Hänen syöttötarkkuutensa oli kuitenkin vain 72,8 prosenttia ja häneltä vietiin pallo jalasta kolmesti, eniten koko PSG:n joukkueesta.

Ottelun loppuminuuteilla hän otti keltaisen kortin rumasta taklauksesta Dimitri Lienardia kohtaan. Neymar provosoi ja provosoituu.

– Hän (Neymar) sanoi minulle, että filmaan, selitti Lienard pelin jälkeen Marcan mukaan.

– Minun olisi pitänyt vastata hänelle, että ”Tietysti sinä olet tähti, tietysti sinä voit tehdä, mitä haluat, ja se on myös selvää, että kun tanssit edessäni, niin minä haluan satuttaa sinua, sanoi Strasbourg-pelaaja viitaten Neymarin jatkuvaan kikkailuun.