Borussia Dortmund vahvistaa kotisivuillaan, että hyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyang hyvästelee saksalaisseuran ja siirtyy Arsenaliin. Tiedotteen mukaan gabonilaisen ”sopimus on purettu”.

Borussia Dortmund

@BVB
👋 Pierre-Emerick #Aubameyang wechselt vom BVB zum FC @Arsenal!

Alle Infos: bvb.de/ger/News/Ueber…

Aubameyang siirtyi Dortmundiin vuonna 2013 ja teki 213 ottelussa 141 maalia. Dortmund-uran päätös sai kuitenkin surullisen lopun. Aubameyang lintsasi seuran harjoituksista ja suljettiin kurinpitotoimena hetkeksi aikaa joukkueen ulkopuolelle. Kun hyökkääjä palasi kokoonpanoon viime viikonloppuna, hän sai vastaanotokseen Dortmund-kannattajien äänekkäät buuaukset.

– Lukuun ottamatta viime viikkojen ikäviä tapahtumia muistelemme mielellämme sitä, että Pierre-Emerick Aubameyangin aika BVB:ssä oli yli neljän vuoden ajan todellinen menestystarina, Dortmundin urheilujohtaja Michael Zorc totesi.

Aubameyang teki heti debyyttiottelussaan Dortmundissa 10.8.2013 hattutempun. Viime kaudella hän voitti 31 osumallaan Bundesliigan maalikuninkuuden.

Sky Sportsin mukaan Arsenal maksaa kärkimiehestä vajaat 64 miljoonaa euroa. Siirtosumma on Arsenalin uusi seuraennätys.

Borussia Dortmund paikkaa tiettävästi Aubameyangin jättämää aukkoa Michy Batshuayilla. Belgialainen on tulossa seuraan kevätkauden pituiselle lainalle.