Bayern Münchenin ranskalaislaituri Franck Ribéry ei vieläkään voi ymmärtää, miten hän ei voittanut maailman parhaan pelaajan palkintoa, Ballon d’Oria, vuonna 2013.

Ribéry, 34, voitti Bayernin kanssa tuolloin Saksan Bundesliigan ja cupin, Mestarien liigan, UEFA Super Cupin ja seurojen maailmanmestaruusturnauksen.

Hän sai 23,36 prosenttia äänistä, mutta jäi silti kisassa Real Madridin Cristiano Ronaldon (27,99) ja Barcelonan Lionel Messin (24,72) taakse kolmanneksi.

Ballon d’Orin voittajan äänestykseen osallistuu journalisti jokaisesta kansainvälisen jalkapalloliitto Fifan jäsenmaasta sekä maajoukkueiden kapteenit ja valmentajat.

Ribéry uskoo, että hän ei saanut tarpeeksi tukea ja kannatusta kotimaastaan.

– Se Ballon d’Or oli vaikea (paikka minulle). Se oli käsittämätöntä, sanoi ranskalaislaituri Canal Football Clubin haastattelussa.

– Voitin kaikki mahdolliset pokaalit. En pystynyt tekemään enempää. Se oli minulle kuin varkaus, epäoikeus. Koko maani ei ollut takanani.

– Näin omilla silmilläni, miten ranskalaiset ihmiset sanoivat, että se kuuluu Cristianolle. Halusivatko portugalilaiset Ribéryn tai Messin voittavan? Mahdotonta.