© Kuva: Getty Images

Entinen Arsenal-vahti yllättänyt kaikki – teki jo nyt Juventuksen seurahistoriaa

Eva Wahlström vs Katie Taylor

Sijoita 1€ panoksella Wahlströmiin – tienaa 30 euroa!

Puolalainen Wojciech Szczesny siirtyi aikanaan jo 16-vuotiaana Arsenalin organisaatioon ja oli Tykkimiesten pelaajalistoilla peräti 11 vuoden ajan. Muutama kausista vierähti lainallakin, mutta Szczesny vartioi kuitenkin Arsenalin maalia viidellä eri valioliigakaudella, joista kahdella seuran ehdottomana ykkösvahtina.

Absoluuttiseksi fanien ja Arsène Wengerin luottomieheksi Szczesny ei kuitenkaan ikinä noussut, ja viime kesänä hänet myytiinkin nelivuotisella sopimuksella Italian mahtiseura Juventukseen. Serie A oli tullut tutuksi jo kahdella edelliskaudella, jotka puolalaistorjuja vietti lainasopimuksella AS Romassa. Kausista jälkimmäisellä hän voitti sarjan nollapelitilaston pidettyään rysänsä koskemattomana 14 ottelussa.

Juventuksessa peliaikaa ei ollut tarkoitus tällä kaudella järin paljon tulla, sillä olihan miehen tiellä uransa todennäköisesti viimeistä vuotta pelaava Gianluigi Buffon. Italialaislegendan loukkaannuttua vastuuta on kuitenkin tullut, ja Szczesny on jatkanut siitä, mihin viime kaudella jäi.

Kun Juventus voitti Genoan maanantai-iltana 1-0, pelasi Szczesny jo kauden kymmenennen nollapelinsä. Kaikkiaan otteluita on kertynyt kauden aikana Serie A:ssa, Mestarien liigassa ja Coppa Italiassa yhteensä 14, joten nollapelien osuus on todella suuri. Päästettyjä maaleja on kaikkiaan kuusi, joista puolet iski Szczesnyn selän taakse Sampdoria marraskuussa pelatussa, Juventuksen 2-3 -tappioon päättyneessä ottelussa.

Szczesny teki samalla eilen Juventus-historiaa, sillä yksikään seuran maalivahdeista ei ole yltänyt kymmeneen pelattuun nollapeliin näin nopealla aikataululla.

» Serie A:n huippujoukkueiden kaikki ottelut Ruudusta!

Kärpät – Red Bull Salzburg

Katso matsi ilmaiseksi ja lyö otteluun riskitön veto!