Juventuksen ja Italian A-maajoukkueen pitkäaikainen ykkösveskari Gianluigi Buffon on urallaan torjunut useita maalitykkejä vastaan.

Buffonin mukaan Tottenhamissa upean vuoden pelannut Harry Kane on ehdottomasti yksi parhaista tällä hetkellä.

– Harry on yksi Euroopan parhaista hyökkääjistä, siitä ei ole kysymystäkään, Buffon sanoi Mirrorille.

Buffonin mukaan kovalla harjoittelulla voi oppia paljon, mutta maalinteossa on miehen mukaan kyse muustakin.

– Luontainen maalintekovaisto on mielestäni taito, jonka kanssa synnytään. Olen vuosien varrella nähnyt Ronaldon, Cristiano Ronaldon, Inzaghin, Batistutan, heillä kaikilla on luontainen vaisto, joka saa maalivahdit voimaan pahoin. Ja on selvää, että myös Kanella on tämä samainen lahja, Buffon sanoi.

Buffonin mainitsemat maalintekijät ovat ehdottomasti maailman eliittiä. On silti huomionarvoista, ettei Barcelonan maalitykki Lionel Messiä mainittu. Ehkä Buffon puhui enempi puhtaista kärkihyökkääjistä, kun Messi taas on pelannut enempi laidalla ja kärkihyökkääjän alapuolella.

Buffon nauttii pelaamisesta maailman parhaita hyökkääjiä vastaan. Juventus kohtaa Mestarien liigan neljännesvälierässä Tottenhamin, joten Buffon pääsee pelaamaan Kanea vastaan.

– Koko urani ajan olen halunnut testata itseäni parhaita vastaan, ja nyt Harry Kane on yksi parhaista. Minulla on aina ollut sellainen asenne, etten pelkää parhaita, vaan kunnioitan heitä ja haluan pelata heitä vastaan, Buffon sanaili.