Juventuksen ykkösmaalivahti Gianluigi Buffon pelaa todennäköisesti viimeistä kauttaan ammattilaisjalkapalloilijana.

Sunnuntaina 40 vuotta täyttävä Buffon kertoili tämän hetken kuulumisiaan La Repubblican haastattelussa. Hän sanoi, että myös peliuran jatkuminen on yksi vaihtoehto, mutta sen pitää tapahtua tietyillä ehdoilla.

– Tapaan seurapresidentin Andrea Agnellin pian, ja me puhumme siitä. Haluan vain joukkueen parasta. Uskooko Juventus, että voin olla vielä tärkeä pelaaja. Pitäisin siitä, mutta paras ratkaisu on löydettävä yhdessä seuran kanssa.

– En tietenkään halua, että minusta tulee ongelma Juventukselle tai joukkuekavereilleni.

Muita seuroja hän ei edes ajattele.

– Se on Juventus tai ei mitään.

Monet haaveilivat siitä, että Buffon saisi kauden päätteeksi johdattaa Juventuksen Mestarien liigan voittoon ja Italian maajoukkueen MM-kisoihin. Toinen näistä voi vielä toteutua, mutta konkarivahti päätti maajoukkueuransa viime vuoden lopulla, kun Italia ei selviytynytkään Venäjän MM-lopputurnaukseen.

– Ette ehkä usko sitä, mutta olen tällä hetkellä erittäin iloinen ihminen. Olen mieluummin keskellä merta ilman bensaa liikuttuani sadan solmun nopeudella kuin palaamassa hitaasti ja surullisesti satamaan.

Buffon sanoi, ettei tällä hetkellä mieti uransa jälkeistä aikaa, mutta myönsi, että hänellä on joitain suunnitelman poikasia.

– Pari päivää sitten pyysin Marcello Lippiltä neuvoa, puhuimme puhelimessa. Hän neuvoi minua pitämään sapattivuoden. Hän sanoi, että minun olisi hyvä tarkastella jalkapallon maailmaa hetken aikaa ulkopuolelta ja koittaa ymmärtää, mikä minua oikeasti kiinnostaa.

– Olen sanonut tämän ennenkin, mutta en etsi turvasatamaa. On aina parempi elää hieman levottomana. Olen aina elänyt pelon kanssa, mutta olen oppinut pitämään sen etäällä. Minusta on tullut nöyrempi. Kun jään eläkkeelle, haluan tehdä töitä. Ei sen kummempaa.

Konkarivahtia on luonnollisesti povattu myös tulevaisuuden valmentajaksi, mutta Buffon ei ole ainakaan vielä lämmennyt ajatukselle.

– Jos niin tapahtuu, niin minusta ei tule seurajoukkueen valmentajaa. Minulla on kumppani ja kolme lasta, joita rakastan paljon. Minulla on takanani myös 28 vuotta elämää, jonka jokaisen minuutin joku on organisoinut.

– Haluaisin nauttia tylsyydestä. On hetkiä, jolloin toivon olevani yksin, mutta vain puolet päivistäni ovat sellaisia, että voin tehdä, mitä haluan.

– Minua ei haittaisi olla tekninen johtaja. Siinä on kannustavaa sitoutuneisuutta, joka sisältää instituutionaalista ja opetuksellista vastuuta. Siinä pääsisi edustamaan kokonaista maata yhdistäen, ei jakaen ihmisiä.

– Italian maajoukkue? Ei, sanoin vain, että haluaisin olla maajoukkueen tekninen johtaja. En puhunut erityisesti Azzurrista.