HJK tiedotti keskiviikkona tehneensä sopimuksen 14-vuotiaan Leo Waltan kanssa. Sopimusta kuvailtiin HJK:n nettisivuilla pitkäksi.

Walta valittiin viime Helsingin piirin vuoden poika pelaajaksi. Hän on myös päässyt vierailemaan Bayern Münchenin akatemiassa jo 13-vuotiaana. Waltaa pidetään yhtenä ikäluokkansa lahjakkaimmista pelaajista. On melko harvinaista, että seurat solmivat pelaajasopimuksia näin nuoren pelaajan kanssa Suomessa. Walta on syntynyt vuonna 2003 ja hän aloitti jalkapallon Pakkalan Palloseurassa.

– Koen, että HJK:ssa minulla on hyvät olosuhteet ja ympäristö harjoitella ja kehittyä. Seuralla on tarjota hyvä pelaajapolku. Uskon, että saan seuraavien vuosien aikana pelata ja harjoitella kehitystäni parhaiten tukevassa joukkueessa. Meillä on seuran kanssa samansuuntaiset näkemykset jatkosta, Walta kommentoi sopimusta HJK:n nettisivuilla.

HJK haluaa pitää kiinni nuoresta lahjakkuudestaan ja tarjota Waltalle parhaat puitteet kehittymiseen. Walta oli viime kaudella voittamassa HJK:n C-junioreissa Suomen mestaruutta ja ensi kaudella hän pelaa B-junioreissa.

– Olemme luonnollisesti erittäin iloisia Leon sopimuksesta. Meille on äärimmäisen tärkeää, että pelaaja ja hänen perheensä kokevat HJK:n olevan paras mahdollinen ympäristö. Matka on toki vasta alussa, mutta Leo on erittäin motivoitunut ja määrätietoinen nuori pelaaja. Kaikesta näkee, että Leo rakastaa jalkapalloa ja me teemme kaikkemme auttaaksemme Leoa saavuttamaan oman potentiaalinsa, HJK:n jalkapallojohtaja Juho Rantala sanoi.