FC Midtjyllandin keskikentällä täydet minuutit viimeisessä ottelussa ennen talvitaukoa pelannut Markus Halsti, 33, on tällä kaudella saanut suhteellisen vähän peliaikaa. Halsti kertoi Svenskafans-sivuston haastattelussa tilanteestaan Tanskassa.

Halsti on pelannut tällä kaudella vain kuudessa ottelussa Tanskan Superliigassa. Viimeisin peli tuli juuri ennen talvitaukoa, kun Midtjylland otti komean 4-0-voiton Randersista ja nousi sarjakärkeen.

Joukkueella on kulkenut ja joukkuepelaajana tunnettu Halsti on nauttinut menestyksestä. Keskikenttäpelaaja myönsi, että voitot maistuvat kuitenkin paremmalta, kun on ollut vaikuttamassa tulokseen.

– Ei se ole aina helppoa ja totta kai minulla on ollut työpäiviä, jolloin tuntee, ettei tänään ole minun päivänä, vaikka tekisi parhaansa. Mutta tärkeintä on ymmärtää se ja palata takaisin seuraavana päivänä ja tehdä taas parhaansa.

– Kaikki haluavat pelata ja loppuen lopuksi parasta on päästä juhlimaan voittoa kannattajien kanssa pelattuaan 90 minuuttia. Sitä parempaa fiilistä ei ole, Halsti kertoi.

Halstin sopimus päättyy ensi kesänä. Jatkosuunnitelmat ovat vielä auki. Haltsi kertoi, että perhe on alkanut viihtyä Tanskassa.

– On vaikea sanoa tulevaisuudesta muuta kuin, että perheellä on älyttömän iso rooli siinä, mitä teemme seuraavaksi. Nyt kuitenkin kaikki viihtyvät Tanskassa ja olemme saaneet rutiineja elämään muutaman, sanotaanko, stressaavan vuoden jälkeen, Halsti avasi.

Halsti on kuulunut Huuhkajien ydinryhmään jo pitkään. Viime MM-karsinnoissa Haltsi pelasi kolmessa ottelussa, mutta vastuu on iän myötä vähentynyt maajoukkueessa. Halstia ei valittu maajoukkueen Abu Dhabin leiritykselle, joka on tammikuussa.