JJK-kasvatti Niko Markkula siirtyi kaudeksi 2017 FC Interiin, ja teki uudessa joukkueessaan välittömän vaikutuksen. 27-vuotias oikea laitapuolustaja pelasi uuden seuransa avauskokoonpanossa kaikki alkuvuoden Suomen Cup -ottelut sekä veikkausliigapelit aina kahdeksannelle sarjakierrokselle asti. Markkula sai kutsun A-maajoukkueeseenkin, mutta debyytti Huuhkajissa lykkääntyi kantapäävamman takia.

Heinäkuussa Markkula palasi yhden ottelun jäännösminuuteiksi sairastuvalta pelihommiin ja iski samantien kauden ainoan maalinsa, 4-0 -murskavoitossa entistä seuraa JJK:tä vastaan. Sitten vamma jälleen paheni, ja kausi oli ohi. Eikä paluuajankohdasta ole tietoa vieläkään.

– Liikun kepeillä maaliskuun puoleen väliin asti. Nyt kantapäähän aloitettiin uusi hoitomuoto. Jos se ei toimi, niin sitten on edessä leikkaus ja koko uran jatko on sen jälkeen arvoitus, Markkula kertoo huolestuttavaan sävyyn Interin kotisivujen uutisessa.

– Tällä hetkellä tuntuu kuitenkin, että tunnelin päässä olisi havaittavissa valoa, eikä se ole vastaan tuleva juna.

– Tunnelmat ovat syvältä suoraan sanottuna. Sitä on turha kieltää. Nyt täytyy vain toivoa parasta ja yrittää tehdä oheisharjoitteita sekä pitää mieli vireänä, sanoo Markkula.