Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva oli suhteellisen tyytyväinen arpaonneen, joka heitti Kansojen liigassa samaan lohkoon Viron, Kreikan ja Unkarin. Kanerva muistutti kuitenkin, että tärkeintä on saada Huuhkajat hyvään iskuun ensi syksynä.

[readmore from=Huuhkajat]

C-liigan lohkoarvonnat suoritti itse Jari Litmanen, joka saikin Kanervalta kiitosta.

– Kokonaisuutena olen tyytyväinen tähän lohkoon, Litmasella oli näpit lämpiminä. Kovia joukkueita nämä kuitenkin ovat, mutta vielä vastustajia tärkeämpää on se, että meillä on sitten syksyllä pelaajat kunnossa ja kaikilla hyvin pelituntumaa hyvissä seuroissa. On ihan selvää, että lohkovoittoon tarvitaan joka tapauksessa venymistä, Kanerva sanoi Palloliiton nettisivuilla.

Lue lisää Huuhkajien lohkosta tästä linkistä.

Unkarin kohtaaminen herättää varmasti monessa maajoukkueen kannattajassa hyytäviä muistoja vuodelta 1997, jolloin Unkari tuli viime hetken maalilla tasapeliin Olympiastadionilla murskaten Suomen jatkokarsintahaaveet. Kreikasta sen sijaan on parempia muistoja.

– Tuntumaa on viime karsinnoista, kun kärsimme kaksi niukkaa tappiota ja tietysti historian muistavat kaikki. Eli kalavelkoja ainakin on maksettavana. Edellisen pestini aikana voitimme Kreikan vieraissa ja kun nyt arvonnassa olivat viimeisinä vaihtoehtoina tästä korista Kreikka ja Serbia, niin kyllä tämä mieluisampi vaihtoehto oli, Kanerva puntaroi.

Lohkon viimeinen joukkue on Viro, joka kaatui marraskuussa pelatussa harjoitusottelussa komeasti 3-0. Kanerva kuitenkin muistutti, ettei Viro ole missään nimessä mikään heittopussi.

– On hyvä muistaa, että Viro oli 2012 EM-jatkokarsinnassa, joten kova vastus se on yhtä lailla.