Ranskan liigassa pelaava Caen esitteli tiistaina uuden hankintansa, lupaavan suomalaislaituri Timo Stavitskin.

Stavitskin siirto varmistui jo hyvissä ajoin joulukuussa, mutta nyt siirto virallistettiin, kun tammikuun siirtoikkuna aukesi. Caen maksoi Stavitskista 600 000 euroa RoPS:lle.

Kohtalaisen suuren siirtosumman myötä odotukset suomalaislupausta kohtaan ovat myös korkealla. Siitä kertoo myös se, että Stavitskille ojennettiin heti kättelyssä pelinumero, joka vastaa avauskokoonpanon pelipaikkaa.

Toki se ei enää nykypäivänä tarkoita välttämättä suoraan sitä, että mies nähtäisiin heti avauskokoonpanossa. Pelinumero on kuitenkin osoitus siitä, että Stavitski nähdään Caenissa tärkeänä pelaajana varsinkin tulevaisuudessa. Usein nuorille pelaajille annetaan jokin iso numero, koska pienet numerot ovat jo käytössä. RoPS:ssa Stavitski pelasi viime kaudella pelinumerolla 77.

– Meillä ei ole suoranaisesti tämän profiilin pelaajaa. Nyt Timo on vielä nuori ja hänen täytyy olla kärsivällinen. Hän on tulevaisuuden pelaaja ja hänen saapuminen on osa seuran käytäntöä löytää nuoria lupauksia ulkomailta, Caenin urheilutoimenjohtaja Alain Cavéglia sanoi seuran tiedotteessa.

Jos et näe alla olevaa kuvaa, voit katsoa sen täältä.

Stade Malherbe Caen

@SMCaen
🖊 C'est officiel, Timo Stavitski est la première recrue hivernale du @SMCaen. Le jeune et prometteur Finlandais s'engage pour 4 ans et demi 🔵🔴

➡️ smcaen.fr/2017-2018/actu…

#SMCaen #TeamSMC #Ligue1Conforama