Reilu vuosi sitten Timo Stavitski pelasi Kakkosta. Tällä hetkellä 18-vuotias suomalaislupaus valmistautuu uransa toiseen Ranskan liigan otteluun.

Jo se, että Ligue 1:ssä pelaava SM Caen halusi Stavitskin, oli huima juttu. Caen maksoi RoPS:lle peräti 600 000 euroa Stavitskista ja antoi vikkeläjalkaiselle nuorukaiselle pelinumeroksi heti kättelyssä seiskan.

Harva osasi kuitenkaan odottaa, että debyytti Ranskan liigassa tulisi näin nopeasti. Viime tiistaina Stavitski oli avauksessa, kun Caen kaatoi vieraskentällä suurseura Bordeaux’n. Perjantaina Stavitski on pelaavassa ryhmässä mukana, kun Caen isännöi kotonaan Ranskan liigan kolmosta, Marseillea.

– Aika kova juttu, tuollaisia positiivisia yllätyksiä toivoisi näkevän enemmän, A-maajoukkueen entinen ykkösvahti ja Huuhkajien nykyinen maalivahtivalmentaja Antti Niemi kehuu SuomiFutis-sivustolle.

– Maailmalla on paljonkin tuon ikäisiä pelaajia isoissakin joukkueissa. Hienoa, että nyt suomalainenkin on tehnyt niin vahvaa jälkeä, että sai debyytin, Niemi jatkaa.

Viasatin studiossa lauantaina Valioliigaa ennakoivan Niemen mielestä Stavitskin kaltaisia nousuja huipulle tulisi toivottavasti jatkossa lisää.

– Onnistui tietääkseni ok, toivottavasti tulee minuutteja jatkossakin. Mutta joka tapauksessa hän on oikealla tiellä. Tällaisia esiintuloja tarvitaan suomalaisessa futiksessa.

Caen-Marseille näkyy tänään, perjantai-iltana, suorana lähetyksenä kello 21.45 alkaen osoitteessa viaplay.fi.