Huuhkajien pitkäaikainen puolustaja Kari Arkivuo, 34, kertoi perjantaina lopettavansa pelit maajoukkueessa, lue uutinen. Maajoukkueen ykkösvahti Lukas Hradecky toivoo, ettei kukaan enää ilmoittaisi lopettavansa maajoukkueessa.

Suomen A-maajoukkue on menettänyt lyhyen ajan sisään kolme luottopelaajaansa, Niklas Moisanderin, Perparim Hetemajn sekä viimeisimpänä Arkivuon. Hradecky ymmärtää päätöksiä, mutta toivoo niiden jäävän tähän.

– Nyt saisi pikkuhiljaa loppua nämä uutiset… Olemme menettäneet kolme kovaa kaveria ja hienoa tyyppiä joukkueesta.

– Muiden pitää nyt vähän kasvaa, jotta saamme heidät paikattua. Uskon, että pystymme siihen, mutta helppoa se ei ole. Niin kovat urat nämä jätkät tekivät. Kiitokset siitä Kallulle, Perpalle ja Nikelle, Hradecky toteaa Palloliiton nettisivuilla.

Hradeckyn mukaan Arkivuo ei koskaa pitänyt itsestään meteliä maajoukkueessa, mutta silti hän kuului joukkueen tärkeimpiin pelaajiin.

– Kallu on mahtava tsemppari, hiljainen taistelija, joka on aina jättänyt kaiken kentälle. Hän on ollut iso osa viime vuosien maajoukkuetta. Puhetta ei tule paljoa itsestä tai muutenkaan, joten joskus sitä unohti, että Kallu on mukana – mutta, kun peli alkoi, asian todella muisti, Hradecky kehuu.

Arkivuo pelaa tällä hetkellä Ruotsin Allsvenskanissa Häckenissä. Vaikka Arkivuo ei ole koskaan varastanut valokeiloja, on hän varastanut Hradeckyn mukaan usealta valokeiloissa viihtyvältä tähtipelaajalta pelihalut.

– Kun Kallu katselee maajoukkueuran jälkeen housujen taskuja, aika monta isoa nimeä sieltä löytyy. Kenenkään ei ollut mielekästä pelata Kallua vastaan. Siitä hän on noussut mielestäni legendaksi, Hradecky sanoo.