Huuhkajat aloitti maaotteluvuoden 2018 2-1 -voitolla Jordaniasta Abu Dhabin harjoitusleirillään (uutinen). Suomen juhlituimpia sankareita olivat komean vaparimaalin tehnyt Joona Toivio, uransa ensimmäisen maaottelumaalin viimeistellyt Akseli Pelvas sekä maajoukkuedebyyttinsä tehneet Juho Pirttijoki, Benjamin Källman ja Kalle Taimi.

Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanervalla oli ottelun jälkeen syytä hymyyn, sillä Suomi jatkoi Jordania-voiton myötä kahta komeaa putkea. Ottelu oli Suomelle jo kuudes perättäinen ilman tappiota. Voitot Suomi on ottanut putkensa aikana Jordanian lisäksi Islannista, Kosovosta ja Virosta, kun puolestaan Kroatiaa ja Turkkia vastaan pelattiin tasan. Suomen edellinen tappio on kesäkuisesta Ukraina-ottelusta Tampereella.

Edellisen kerran Huuhkajat on puolestaan jäänyt ilman tehtyä maalia viime maaliskuussa, eli kymmenen ottelua sitten.

– Yksi tavoitteistamme oli jatkaa (tappiottomien otteluiden) putkea ja tietysti voiton kautta. Toinen oli tehdä maali yhdeksännessä pelissä peräkkäin. Niissä onnistuimme, joten olen tietysti tyytyväinen. Saimme myös kolme uutta Huuhkaja-debytanttia ryhmään mukaan, Markku Kanerva myhäili Palloliiton kotisivuilla.

Parantamisenkin varaa Kanerva silti Suomen otteissa näki.

Jesse Joronen jäi vähille torjuntatöille, joka on tietysti hieno asia. Maalinedustan puolustamisemme ei ollut tarpeeksi hyvää muutamassa tilanteessa, mutta niitä oli vähän. Olen tyytyväinen siihen, kuinka hyvin pelaajat omaksuivat puolustuspelaamisen asioita vain muutamien harjoitusten jälkeen.

– Hyökkäyksessä meillä oli vaihtelevaa suorittamista. Välillä syötöt karkailivat, mutta välillä saimme hienoja kombinaatioita. Maalipaikkoja toivoin, että olisimme pystyneet luomaan enemmän. Kokonaisuus oli tänään kuitenkin hyvin kontrollissa, Kanerva summasi.

Huuhkajat pelaa harjoitusleirillään toisenkin ottelun. Siinä asettuu kuitenkin todennäköisesti vastaan jokin seurajoukkue, joten leiriryhmään kuuluvien Hugo Kedon, Joel Meron, Santeri Hostikan ja Kaan Kairien maajoukkuedebyytit saavat vielä jäädä odottamaan itseään.