Manchester United on Valioliigassa toisena, mutta Veikkausliigavalmentaja Toni Korkeakunnas ei juuri tällä hetkellä löydä paljoa hyvää sanottavaa kannattamastaan joukkueesta.

Manchesterin punaiset kaatoivat uudenvuodenpäivänä Evertonin lukemin 2-0, mutta sitä ennen alla oli neljän ottelun voitoton putki. Perjantai-iltana Jose Mourinhon joukot isännöivät FA Cupin kolmannella kierroksella Derbya Old Traffordilla.

– Odotan peliä kauhun sekaisin tuntein. Olihan se ihan hirveää katsoa esimerkiksi Liigacupin ottelua Bristol Cityä vastaan [tappio lukemin 1-2], kun vastustaja hallitsi palloa. Maanantaina löytyi sentään yksi passiivisempi joukkue, eli Everton, jonka pelaaminen on tällä hetkellä aivan kaameaa. ManU oli siinä hyvä noin 35 minuuttia ja onnistui voittamaan, Korkeakunnas lataa SuomiFutis-sivustolle.

– ManU:n huonot jaksot ovat tällä hetkellä niin huonoja, että on aivan sama, kuka on vastassa, sillä he luovat joka tapauksessa useita maalipaikkoja. Ehkä kotietu kuitenkin voisi kääntää tämän illan pelin lopulta ManU:lle.

Jos ei ”Toke” säästele sanojaan Mourinhon ryhmästä, niin ei sitä tee myöskään seuralegenda Paul Scholes. Joukkueen keskikenttää lähes 20 vuotta hallinnut 66 Englannin A-maaottelun mies kutsui miljoonahankinta Paul Pogbaa muun muassa löntystelijäksi.

– Jos pelaa keskikentällä alempana, niin käveleminen on iso riski. Mutta toisaalta jos pelaa ylempänä, niin se ei haittaa niin paljon. Siellä Pogba on aivan erinomainen. Everton-pelissä maalit tulivat hänen alustuksistaan. En kuitenkaan ole Scholesin kanssa täysin eri mieltä. Pogban pelaamisessa on ajoittain jotain ylimielistä, valmentaja pohtii.

FA Cupissa pelataan perjantaina kaksi ottelua. Liverpoolissa nähdään paikalliskamppailu Liverpoolin ja Everton välillä ja Manchester United kohtaa Derbyn. Lauantaina ohjelmassa on 25 ottelua, sunnuntaina neljä ja maanantaina yksi. Valioliigan kärkipään joukkueista Manchester Cityn arpa oli kovin, kun vastaan asettuu seitsemäntenä etenevä Burnley. Chelsea kohtaa vieraissa Championshipissä pelaavan Norwichin, Arsenal Nottinghamin ja Tottenham League Onen alakastissa rypevän Wimbledonin.

– Manchester Cityä ei pysäytä mikään. Varsinkaan kotikentällä. Pep Guardiolan luoma pelillinen identiteetti on niin vahva. Se on se ero Unitediin. Siellä ei ole identiteettiä tällä hetkellä, Korkeakunnas hehkuttaa.

– Jos joku ”iso joukkue” tänä viikonloppuna tippuu, niin se taitaa valitettavasti olla Manchester United.

Korkeakunnas uskaltaa myös veikata, että Manchester Cityn lentoa ei pysäytä tällä kaudella kukaan. Käytännössä se voisi tarkoittaa maagista triplaa, eli voittoa Valioliigasta, FA Cupista ja Mestarien liigasta.

– Meno näyttää vahvasti siltä. Väliin voi mahtua joitain heikompia yksittäisiä pelejä, kuten 0-0 Crystal Palacea vastaan viime viikolla, mutta siinäkin taisi maalipaikat mennä aika yksipuolisesti. Pelillisesti kukaan ei ole ollut tällä kaudella edes lähellä haastaa heitä, valmentaja summaa.

Legendaarista FA Cupia voi seurata osoitteessa viaplay.fi. Ottelujen parhaat palat viasport.fi.