Borussia Dortmundin hyökkääjä Pierre-Emerick Aubameyang on ollut pitkään siirtohuhujen kohteena siirtymässä Arsenaliin. Näillä näkymin Aubameyang on kuitenkin lauantaina Dortmundin kokoonpanossa Freiburgia vastaan.

– Kuten viime päivinä jo sanoin: Mikäli Auba harjoittelee koko viikon ajan hyvin, mikäli hän on keskittynyt tehtäväänsä, ei häntä voi kuvitella ulos kokoonpanostamme. Juuri näin hän on tehnyt, Dortmundin päävalmentaja Peter Stöger kertoi saksalaislehti Bildille.

Arsenal on ollut halukas hankkimaan Aubameyangin ja tekikin Sky Sportsin tietojen mukaan 57 miljoonan euron tarjouksen hyökkääjästä, jonka Dortmund kuitenkin hylkäsi. Dortmund on toivonut saavansa rahan lisäksi ranskalaishyökkääjä Olivier Giroud’n vaihtokaupassa. Tähän Arsenal ei kuitenkaan ole suostunut.

Neuvottelut ovat nyt ottaneet selvästi takapakkia ja Arsenal on näillä näkymin korottamassa tarjoustaan. Aubameyang ei ole ollut Dortmundin kokoonpanossa kahdessa viimeisessä Bundesliigan ottelussa. Nyt Gabonin maajoukkuehyökkääjä on kuitenkin tekemässä paluun kokoonpanoon.

– Auba on treenannut keskittyneesti koko viikon. Hän on koko ajan osoittanut, että hän on valmis antamaan kaikkensa BVB:n eteen ottelussa Freiburgia vastaan. Tässä tilanteessa haluamme totta kai hyödyntää tuon tasoista miestä, Stöger sanoi.

Aubameyang on Dortmundin paras maalintekijä. Hän on tehnyt Bundesliigassa 15 ottelussa 13 maalia.