Viime lauantaina Palloliiton uudeksi puheenjohtajaksi valittu Ari Lahti kommentoi naisten A-maajoukkueen esitystä MM-karsintaottelussa Israelia vastaan positiiviseen sävyyn Twitterissä. Kommentti herätti kuitenkin myös vastareaktion.

[readmore from=Helmarit]

Suomi pelasi Israelin kanssa maalittoman tasapelin vieraskentällä maanantaina. Helmareiden pelistä teki vaikean jo 17. minuutilla saatu kyseenalainen ulosajo, lue lisää tästä. Suomen tavoitteena oli hakea kolme pistettä Israelista, mutta tulos jäi lopulta vaisuksi.

– Olemme tietysti kaikki hyvin pettyneitä tulokseen ja punaiseen korttiin. Tammikuussa pelattava MM-karsintaottelu oli meille lähtökohtaisesti haaste ja se näkyi mielestäni tänään. Emme olleet tarpeeksi teräviä ja ratkaisujen tekemiseen jäi parannettavaa. Emme pelanneet tarpeeksi nopeasti, eikä meillä ollut tarpeeksi vaihtoehtoja, päävalmentaja Anna Signeul kommentoi esitystä Palloliiton nettisivuilla.

Palloliiton tuore puheenjohtaja Lahti näki tuloksen kuitenkin positiivisesti.

– Melkein koko matsi vajaalla, ja piste tuli. Voi olla tärkeä piste. Ei vielä päästettyä maalia karsinnoissa! Seuraavaksi Espanja! Lahti kirjoitti Twitterissä.

Twiitti keräsi muutaman vastauksen, jossa ihmeteltiin Lahden positiivista lähestymistapaa.

– Puheenjohtajan on hyvä olla kannustava, mutta tunnustettava mielellään myös tosiasiat, Juhani Järvenpää kirjoitti.

– Heittopussia vastaan erinomaisissa olosuhteissa ei yhtään luotua maalipaikkaa. Ulosajo ei haitannut mitään, possessionia riitti. Asioista pitää puhua oikeilla nimillä ja isoilla kirjaimilla kun paska osuu tuulettimeen. Valtava epäonnistuminen jossa ei ollut näkyvillä mitään positiivista, eräs Twitter-käyttäjä tylytti.

Israel on lohkon viimeisenä ja ennen Suomen kohtaamista se oli hävinnyt kaikki ottelut maalierolla 0-14. Suomi on yhä lohkon toisena ja seuraavaksi Helmarit kohtaa huhtikuussa lohkoa johtavan Espanjan.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen täältä.

Ari Lahti

@ari_lahti
Melkein koko matsi vajaalla, ja piste tuli. Voi olla tärkeä piste. Ei vielä päästettyä maalia karsinnoissa! Seuraavaksi Espanja! #Helmarit
Enemmän oli kyllä tarjolla. Israel ei ylivoimallakaan tainnut edes saada laukausta kohti maalia.

Jos et näe alla olevaa twiittiä, voit katsoa sen täältä.