Lauantaina 20. tammikuuta pelatun Suomen Cupin ottelun PS Kemi – AC Kajaani tulos on Palloliiton kilpailutoimiston päätöksellä muutettu PS Kemin 3-0-voitoksi.

Ottelu päättyi Kajaanin 2-0-voittoon, mutta Palloliiton normaaliin pelaajan rekisteröintiin liittyvässä prosessissa on käynyt ilmi, että AC Kajaanin pelaajan Jürgen Castañedan oleskelulupaa koskevaa hakemusta ei ollut tehty siinä vaiheessa. kun hän pelasi mainitussa ottelussa.

Palloliiton kilpailumääräykset asettavat yksiselitteisesti pelioikeuden syntymisen edellytykseksi sen, että ei EU-pelaajalla on oleskelulupaa koskeva hakemus olla vireillä. Nyt niin ei kuitenkaan AC Kajaanin pelaajan osalta ollut. Tästä syystä pelaaja on ollut ottelussa pelioikeudeton.

Palloliiton kilpailutoimiston on kilpailun järjestäjän ominaisuudessa näin ollen päätettävä, että Suomen Cupin ottelun PS Kemi – AC Kajaani lopputulos muutetaan PS Kemin voitoksi lukemin 3-0.

Kemiläisjoukkue saa täten ensimmäisen voittonsa tämän kauden Suomen Cupissa. PS Kemi hävisi sunnuntaina Cupin toisessa ottelussaan Kuopion Palloseuralle 1-3.

AC Kajaanilla on seitsemän päivää aikaa valittaa päätöksestä Palloliiton vastalauselautakunnalle.