Sami Hyypiä oli Liverpoolin seurahistorian ensimmäinen ulkomaalainen kapteeni. Hyypiä sai ensimmäisen kerran kapteeninnauhan käteensä oltuaan seurassa vasta kolme kuukautta.

– Oli se aika yllätys. Se tapahtui vieraspelissä West Hamia vastaan, kun varsinainen kapteeni Jamie Redknapp ja varakapteeni Robbie Fowler olivat poissa pelistä. Jokusen vuoden kuluttua nauha sitten siirtyi virallisesti minulle, Hyypiä kertoo vedonlyöntiyhtiö Betssonin videohaastattelussa.

Hyypiä joutui lopulta luovuttamaan kapteeninnauhan Liverpool-kasvatti Steven Gerrardille vuonna 2003. Gerrard oli tuolloin vasta 23-vuotias. Hyypiän mukaan Gerrard pelkäsi hänen kohtaamistaan, kun manageri Gérard Houllier oli päättänyt siirtää kapteenin vastuun nuorukaiselle.

Hyypiä etsi Gerrardia kuultuaan päätöksestä, mutta ei löytänyt uutta kapteenia mistään.

– Hän oli kuullut asiasta ennen minua ja veikkaan, että hän oli lähtenyt tahallaan ennen minua. Hän ilmeisesti luuli, että olisin tosi suuttunut ja pettynyt.

– Kun tulin seuraavana päivänä treeneihin, yritin etsiä Steveniä joka paikasta. Hän oli ilmeisesti ollut jossain piilossa, eikä vieläkään halunnut kohdata. Lopulta sitten löysin hänet solmimasta kenkiä ennen treenejä. Paiskasin kättä ja totesin, että haluan aina auttaa, jos hän joskus tarvitsee apua ja tukea. Suhtautumiseni taisi olla hänelle aika iso helpotus, Hyypiä muistelee.

Katso Hyypiän videohaastattelu kokonaisuudessaan tästä linkistä.