Saudiarabialaisseura Al Nojoomin pelaaja aiheutti kotimaassaan valtaisan someraivon tuuletuksellaan, kertoo BBC.

Urheilukanava Dawri Plusin lähetyksessä näkyi, miten pelaaja kieltäytyi heittämästä joukkuekaverilleen ”ylävitosta” ja tuuletti sen sijaan ”dabbaamalla” (katso kuva alta).

Bleacher Report

@BleacherReport
A Saudi footballer could face legal trouble...after dabbing during a match

🎥: ble.ac/2CICMtG

Dabbaus on tanssiliike, joka on BBC:n mukaan levinnyt Yhdysvaltojen Atlantan hip hop -skenestä maailmalle aina urheilijoiden tuuletuksiin asti. Muun muassa Manchester Unitedin ranskalaistähti Paul Pogba on usein tuulettanut maalejaan ”dabbaamalla”. Liikkeessä käännetään pää toisen kainalon puolelle osoittaen samalla vastakkaisella kädellä toiseen suuntaan.

FOX Soccer

@FOXSoccer
Paul Pogba's trademark dab celebration is now being used to teach children math. foxs.pt/2gdbCRC

Al Nojoomin pelaajan tuuletus on aiheuttanut suuren kohun Saudi-Arabiassa, jossa ”dabbaus” on lailla kielletty, koska sen uskotaan viittaavan huumeiden käyttöön.

Saudi-Arabian sosiaalisessa mediassa ihmiset toruivat pelaajaa hänen käytöksestään, ja osa vihjasi tapauksesta jopa maan huumeviranomaisille.

Vielä ei ole selvillä, odottavatko pelaajaa lakitoimet. Viime vuonna eräs laulaja pidätettiin, kun hänestä levisi internetiin video, jossa hän ”dabbaa” lavalla konsertin aikana.